Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

6 jobbiga saker som händer när du är smartare än alla andra

kungafamiljens bilar

Du tänker oftare än du känner

Riktigt smarta tenderar att använda sina kognitiva och verbala förmågor för att processa sina känslor, medan andra uttrycker sina känslor på ett mycket mer direkt och fysiskt sätt. Forskning från 2006 har hittat kopplingar mellan hög emotionell intelligens och lägre kognitiv förmåga på arbetsplatser.

kungafamiljens bilar
Detta är bilarna som kungafamiljen anlände med till Uppsala Domkyrka.

Folk förväntar sig alltid att du ska prestera på topp

Du som är extremt smart förväntas alltid prestera på topp, vilket skapar en rädsla för att misslyckas – vissa smarta tar mindre risker på grund av rädslan för vad som händer om de misslyckas.

Du lär dig inte vikten av hårt arbete

Smarta människor får ofta känslan att de kan klara sig bra med mindre ansträngning än genomsnittspersonen – vilket gör att de riskerar att gå miste om arbetsmoral och viljan att jobba hårt.

Du tenderar att överanalysera

En studie från 2015 visar att verbalt intelligenta människor är mer oroliga och grubblande. Att vara intelligent innebär att du har en förståelse för de olika möjliga konsekvenserna av ett beslut, vilket innebär att det blir mycket svårare för dig att ta beslut utan att överanalysera.

Andra blir irriterade på dig

Om du korrigerar saker som andra mindre smarta personer omkring dig säger riskerar du att skapa irritation och bli av med vänner som känner sig stötta eller generade.

Du förstår hur mycket du inte vet

En klassisk studie från forskare på Cornell University fann att ju mindre intelligent du är, desto mer överskattar du dina kognitiva förmågor – men ju mer intelligent du är, desto bättre förstår du dina egna begränsningar.

3 comments / Add your comment below

Lämna ett svar

Till startsidan
Translate »