Förbereda sig noga inför en arbetsintervju!

sponsrad inlägg

Att förbereda sig noggrant inför en arbetsintervju är avgörande för att öka dina chanser att lyckas och få jobbet. Vill du ha hjälp med den här biten och få en egen coach som kan vägleda dig?

Mitt drömjobb är att jobba för landshövdingen i Uppsala. Här är jag med f.d landshövdingen.
Mitt drömjobb är att jobba för landshövdingen i Uppsala. Här är jag med f.d landshövdingen.

Hos Rusta och Matcha 2 så kan du verkligen både få utbildning och vägledning. För dig som inte har svenska språket så har du också SFI dvs svenska för invandrare för att lättare komma in på arbetsmarknaden.

Här ser vi Nettan, Janet och Karolina. Nettan söker fortfarande jobb då hon inte jobbar heltid. Detta kan verkligen vara något för henne.
Här ser vi Nettan, Janet och Karolina. Nettan söker fortfarande jobb då hon inte jobbar heltid. Detta kan verkligen vara något för henne.

De erbjuder också massor av kurser dvs komvux och här kan du verkligen studera och bli ännu mer attraktiv på arbetsmarknaden när du söker jobb. De kommer även hjälpa dig med att fylla i en CV och skriva den säljande så att du enklare kan få jobb.

Att skriva en CV (Curriculum Vitae) är en viktig del av att söka jobb och det är viktigt att den är tydlig, välstrukturerad och anpassad för den specifika rollen eller branschen du söker.

 1. Kontaktinformation: Börja med att ange din fullständiga kontaktinformation högst upp på sidan, inklusive namn, adress, telefonnummer och e-postadress.
 2. Sammanfattning eller syfte: Många väljer att inkludera en kort sammanfattning av sina yrkesmål och erfarenheter högst upp på CV:n. Detta kan vara användbart för att ge arbetsgivaren en snabb översikt över vem du är och vad du söker.
 3. Utbildning: Lista din utbildningsbakgrund i kronologisk ordning med de senaste utbildningarna högst upp. Inkludera namnet på utbildningsinstitutionen, examen eller certifikat, examensår och eventuella utmärkelser.
 4. Arbetslivserfarenhet: Beskriv dina tidigare arbetsplatser och roller i omvänd kronologisk ordning (senaste jobbet först). För varje arbetsplats, ange företagets namn, din befattning, anställningsperiod och en kort beskrivning av dina huvudsakliga ansvarsområden och prestationer.
 5. Färdigheter: Lista dina relevanta färdigheter och kompetenser som är relevanta för den position du söker. Det kan vara allt från språkkunskaper och datorfärdigheter till mjuka färdigheter som ledarskap och problemlösning.
 6. Aktiviteter eller volontärarbete: Om du har deltagit i extracurricular aktiviteter, volontärarbete eller föreningsverksamhet som är relevanta för den position du söker kan det vara värt att inkludera det i din CV för att visa ditt engagemang och din mångsidighet.
 7. Referenser: Det är vanligt att ange referenser tillgängliga på begäran istället för att inkludera dem direkt i CV:n. Se till att ha några professionella referenser redo om arbetsgivaren ber om dem.

Genom att följa dessa steg och tips kan du skapa en effektiv CV som tydligt presenterar dina kvalifikationer och erfarenheter för potentiella arbetsgivare. Lycka till med din ansökan!

Här är några tips för hur du kan förbereda dig när du söker jobb:

 1. Forskning om företaget: Lär dig så mycket som möjligt om företaget, dess verksamhet, värderingar, produkter/tjänster, mål och kultur. Besök deras webbplats, läs årsredovisningar, pressmeddelanden och nyhetsartiklar för att få en djupare förståelse för företaget.
 2. Förstå jobbets krav: Noga läs igenom jobbannonsen för att förstå vilka kvalifikationer, färdigheter och erfarenheter som arbetsgivaren söker. Identifiera dina egna styrkor och hur de relaterar till jobbets krav.
 3. Öva på vanliga frågor: Gå igenom vanliga frågor som kan komma upp under intervjun, såsom din erfarenhet, styrkor och svagheter, arbetsstil, tidigare prestationer och hur du hanterar utmaningar. Öva dina svar högt eller med en vän eller familjemedlem.
 4. Förbered exempel: Kom ihåg specifika exempel från din tidigare erfarenhet som illustrerar dina färdigheter och prestationer. Använd den så kallade STAR-metoden (Situation, Task, Action, Result) för att strukturerat beskriva dina erfarenheter.
 5. Frågor till intervjuaren: Förbered några frågor att ställa till intervjuaren för att visa ditt intresse och engagemang för rollen och företaget. Frågor om företagets kultur, arbetsmiljö, utvecklingsmöjligheter och framtidsutsikter kan vara lämpliga.
 6. Klädsel och framträdande: Klä dig professionellt och välj en klädsel som passar företagets kultur. Var artig, självsäker och försök att skapa en positiv och professionell första intryck.
 7. Resa och logistik: Se till att du har planerat din resväg till intervjun i förväg och att du har tillräckligt med tid att ta dig dit i tid. Ha med dig eventuella dokument eller material som du kan behöva under intervjun.

Genom att förbereda dig noggrant på detta sätt kan du öka dina chanser att göra ett gott intryck och visa att du är en lämplig kandidat för jobbet. Lycka till!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *