Detta inlägg är för dig som inte tror på mirakel

Om du är en person som redan tror på mirakel så behöver du inte läsa vidare.

Om du är en person som inte tror på mirakel vänligen läs vidare. För jag var en av dem som verkligen inte trodde att trollbord var möjligt. Alltså jag blev helt paff när bordet levde sitt eget liv och svarade på våra frågor. Vi var ett gäng bloggerskor som samlades och åkte i väg till Mithera Development som drivs av Ulf och Maria Therese.

Även när vi lyfte upp våra händer så fortsatte den att leva sitt eget liv. Det var verkligen mirakel och jag vill så gärna gå den igen för nu vet jag också hur jag ska lägga upp mina frågor.

trollbord
trollbord
trollbord
trollbord
trollbord
trollbord

Hur fungerar trollbord? En klar och neutral förklaring

Trollbord är en form av andekommunikationsverktyg som har funnits i flera århundraden. Det är ett runt träbord med tre ben där varje ben representerar ett svaralternativ, oftast “ja”, “nej” och “vet ej”.  När vi spelade den hade vi ja, nej och bokstäver dvs den räknade om man ställde frågor. För att använda trollbordet placerar deltagarna försiktigt händerna på bordet och ber andevärlden tala genom bordet. Bordet kan sedan röra på sig och svara på frågor genom att lyfta något av benen.

En teori är att det är andevärlden som styr bordet och ger svar på frågor. Oavsett vilken teori som är sann är det viktigt att vara avslappnad och ha öppenhet för att få en bra upplevelse med trollbordet.

Trollbordets Historia

Trollbordet är en gammal traditionell metod för att kommunicera med andevärlden. Det sägs att det härstammar från Finland och kom till Sverige under 1700-talet. Ett trollbord består av tre ben och en rund träplatta upptill. Materialet ska vara al och det ska inte finnas några spikar eller skruvar – bara lim.

Enligt en källa som Nära tidning har publicerat är det viktigt att förstå att trollbordet inte är något magiskt verktyg. Det är snarare en förlängning av användarens energi och intentioner. Det är användaren som styr kommunikationen genom bordet.

Trollbordet har en intressant historia. Enligt en annan källa har trollborden tillverkats sedan gamla traditioner från 1600-talet i Värmland. I början av 1930-talet lärde en trollgubbe, som kallades Kvest Lars ut konsten att tillverka trollbord till Göte Henrikssons far. Sedan dess har trollbordet varit en viktig del av den svenska andliga traditionen.

Under 1800-talet blev trollbordet populärt i Amerika och Europa efter händelserna den 31 mars 1848 i Hydesville och Fox-systrarnas popularitet. Trollbord är en typ av seans då deltagarna sitter eller står runt ett träbord och försiktigt/lätt lägger händerna på det och ber.

Trollbordet har en rik historia och är fortfarande en viktig del av den svenska andliga traditionen.

Ulf Bohman
Ulf Bohman
Självklart var min brorsdotter Sabina Bergstedt på plats också.

Missa inte i nästa inlägg så handlar det om en överskuggning i kabinett (Mithera.se) där man verkligen se anhöriga från andra sidan. Dessutom så tittade de på en vart man än rörde sig i rummet. Fortsättningen följer…….

2 svar på ”Detta inlägg är för dig som inte tror på mirakel”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *