Är du på väg och flytta och söker en flyttfirma?

Tips på hur du flyttar möbler smidigt och säkert

Planering av Möbel flytt

Att flytta möbler kan vara en stressig uppgift, men med rätt planering kan det bli enklare och mindre tidskrävande. Här är några tips för att planera din möbel flytt

Bestäm vilka möbler som ska flyttas

Det första steget i planeringen av en möbel flytt är att bestämma vilka möbler som ska flyttas. Gå igenom dina rum och skriv ner en lista över alla möbler som ska flyttas. Detta kommer att hjälpa dig att bestämma hur mycket tid och arbete som behövs för att flytta alla dina möbler.

Detta är min matsal som korsar med två gator då vi bor i ett hörnhus. Lät lite som hönshus, men det är väl samma sak höll jag på att säga.

Mät möbler och dörröppningar

Innan du börjar flytta dina möbler är det viktigt att mäta både möblerna och dörröppningarna i ditt hem. Detta kommer att hjälpa dig att bestämma om möblerna kommer att passa genom dörrarna och trapporna i ditt hem. Om du har möbler som inte kommer att passa genom dörröppningarna kan du behöva demontera dem innan flytten.

Förbered möblerna för flytt

Innan du börjar flytta dina möbler är det viktigt att förbereda dem för flytt. Ta bort eventuella lösa delar eller ben och packa dem separat. Detta kommer att göra det lättare att bära möblerna och minska risken för skador.

För tunga möbler kan det vara en bra idé att använda bärremmar eller flyttsele för att fördela vikten och minska risken för skador på rygg och armar. Använd rullplattor eller transportkärror för att flytta stora möbler som soffor och sängar.

Genom att planera din möbel flytt i förväg kan du spara tid och minska risken för skador på möblerna och dig själv.

Känner du att det är lite bökigt att flytta möblera själv?

Då kan du få hjälp med flyttfirma i Stockholm så slipper du ta dessa mått och planera i detalj hur du ska göra för att slippa förstöra dina möbler. Då är det bara för din egen del att bara koppla av så gör flyttgubbarna hela jobbet åt dig.

Ståtliga kommunhuset där kommunfullmäktige och alla förtroendevalda inom stat och landsting sitter.

När jag flyttade till min nuvarande bostadsrätt så anlitade jag en flyttfirma. Det enda jag gjorde var att packa mina mindre saker i kartonger och i svarta soppåsar. Sedan talade jag om för dessa flyttgubbar var jag ville ha mina möbler. Mer än så gjorde jag inte utan satt bara i ett hörn sedan och bloggade i min nya lägenhet. Minns att det första jag gjorde var att sitta i min nya veranda på golvet för att bara titta ut mot Stadshuset som är mitt emot. Sedan passade jag även på att försöka lära känna mina nya grannar och det är gått jättebra. Jag trivs otroligt bra i min nya lägenhet med mina nya grannar. Jag vill aldrig flytta härifrån utan kommer då i stället hyra ut det och flytta till en större lägenhet.

Jag kommer då inte tömma min lägenhet utan allt ska stå kvar som det alltid gör för detta är verkligen mitt hem nu.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *