Gillar du loppis såsom jag gör?

Det finns nog inget roligare som att besöka olika loppis och antikaffärer. En gång fick jag ett samtal av en person som önskade att vi skulle åka en bit strax utanför centrum för att besöka en loppis. Jag åkte då med fast att jag då inte fann något och nu i dag känner jag att jag aldrig borde ha åkt med den personen till loppis. Det var inte en person man åker långt med för vissa människor är inte till för långa resor.

När man åker från Uppsala till Norrland så möter man på massor av små loppisar och jag önskar få stanna upp på varenda en på vägen. Det brukar samlas på massor av second hand och kuriosa vid olika dödsbon dvs när folk har gått bort och man inte vet vad man ska göra av sakerna.

Vill du tex tömma dödsbo stockholm så kan du också sälja varorna eller skänka till olika ställen. För det enda sättet för folk att köpa antik och kuriosa är när äldre har gått bort. Det är också dessutom trendigt igen att inreda sitt hem med antika möbler som tex rokoko grupp. Jag har massor av möbler hemma som jag har köpt från olika butiker som säljer second hand och kuriosa.

En rolig historia om dödsbo

Det finns en person som brukar gå omkring och spela att han är uppväxt i något slott i Sverige. För att bevisa extra att detta är sant så brukar han fylla sitt hem med olika gamla antika tavlor med bild på olika gubbar på. Han påstår ibland att gubbarna på bilen är hans farfars far eller gammal morfar för att det ska låta som om släkten också har ett namn med i svensk historia. Det är alltid lika roligt att lyssna på hans memoarer då han har en livlig fantasi på det hela. Själv tycker jag att han borde skriva barnböcker om olika ätter och historia.

Denna person har även varit med på tv indirekt då det var någon annan som beskrev honom i tv. Han besöker säkert alla second hand butiker för att hitta de finaste tavlorna.

När du ska värdera ett dödsbo så kan du ta hjälp av experter och de erbjuder folk som kan sin sak och kommer hjälpa dig på bästa sätt. När jag tog över denna lägenhet jag bor i nu så hade personen som ägt den innan dött. Hans barn gjorde då en dödsanmälan för att de ville heller inte behålla något av hans möbler eller saker. Vad jag minns så hade han inga antika möbler som var av värde. Vad jag också vet var att hans barn hörde aldrig av sig och att han var väldigt ensam. Detta berättade grannarna så klart då de ofta hade långa samtal med honom varje gång de mötte honom i trappen. När han levde var han en polisman och ett av hans barn var en känd elitidrottare. Han var också väldigt social och omtyckt bland grannarna. Så jag känner en god energi i lägenheten.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *