Behöver du hjälp för att stressa ned

Vi lever idag i ett stressigt samhälle, och de flesta av oss är uppkopplade och nåbara åtminstone större delen av dygnet. Detta kan för många orsaka en stor inre stress, och det kan ibland vara svårt att veta hur man ska handskas med denna för att inte bli sjuk.

 

Unna dig roliga saker

Många av oss är på tok för stränga mot oss själva och drar snabbt i bromsen när det kommer till att unna sig underhållande saker. Gör inte det! Vi menar inte att du behöver gå ut och leva loppan, men att göra något du tycker är kul. Gillar du att spela casino på nätet är det ett alternativ som du kan roa dig med. Även om det innehåller mycket spänning är det många som finner det avslappnande eftersom man blir så inne i själva spelandet att man inte tänker på allt omkring – det vill säga det som stressar en i grunden. Det blir som en liten mikropaus där man skärmar av det vardagliga livet helt enkelt, samtidigt som man gör något man tycker är kul.

Vårda dig själv

Att ta hand om sig själv är något av det viktigaste man kan göra. Trots det är det många av oss som är otroligt dåliga på att fokusera just på oss själva och våra egna behov. Det är dock väldigt viktigt att inte glömma bort sig själv. Det må vara en klyscha, men det är sant som dom säger att det är ingen som kommer tacka dig för att du bränner ut dig.

Det behöver inte vara någon avancerad rutin utan det räcker med att du kanske unnar dig en ansiktsmask en gång i veckan, att du ser till att lägga dig i tid under veckodagarna och att du låter dig själv sova ut åtminstone en av de två helgdagarna.

Har du råd kan du också gå på massagebehandling, vilket är något som man alltid brukar uppskatta en hel del när man väl gör det. Tycker du att det är för dyrt med massage kan du leta efter salonger som erbjuder prova på priser eller personer som är under upplärning och därför kan erbjuda elevpriser. Ett sätt att hitta de elever som är under upplärning kan till exempel vara att kontakta skolor som erbjuder massageutbildningar och liknande.

Släpp det dåliga samvetet

En orsak till stress är ofta de höga krav vi sätter på oss själva. Många gånger är det alltså vi själva som är roten till vår största oro och stress, men det finns enkla medel att ta till för att få bukt med detta. Först och främst – var snäll mot dig själv. Tänk på att du inte måste högprestera i allt du gör. Sänk axlarna och sänk också kraven på dig själv. Det mesta vi gör är bra nog utan att vi lägger ribban på högsta nivån, och det är också något som de flesta av oss behöver komma till insikt om. Skulle du inte hinna lämna in den där rapporten eller städa ur den sista lokalen eller skicka den där sista beställningen, så står och faller som regel inte ditt företag med det. Tänk istället på allt du faktiskt hunnit med och presterat under arbetsveckan – välj att se det du gjort bra istället för det du inte hunnit med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *