Välja nya möbler till vardagsrummet? Tips för lyckade inköp online

Letar du efter nya möbler finns det ett stort utbud online. Bland annat många snygga fåtöljer och soffbord som ger vardagsrummet ett lyft. Det behöver inte vara svårare att köpa möbler online än i butik. Tvärtom då du får det hemlevererat och slipper köra själv. 

Här kommer några tips på hur du lyckas bäst med att handla fåtöljer och soffbord online.

Matcha med fåtöljer som ger karaktär

Ett vardagsrum får sig enkelt ett lyft med en snygg fåtölj som ger hela rummet karaktär. När du väljer fåtöljer online är det extra viktigt att vara noga med måtten. Du bör mäta både djup och höjd du behöver. 

Tänk gärna sedan på att mäta bredd så du får plats med fåtöljen. Framför allt om du väljer en större fåtölj för extra komfort. I produktbeskrivningar framgår totala mått, ofta framgår även sittbredd och maxkapacitet. 

Du kan även ta med i beräkningarna om du eventuellt vill ha ett litet avlastningsbord bredvid. Det finns även modeller av fåtöljer som du kan flytta ut till altanen eller balkongen sommartid men som passar lika bra inomhus. Du kan även välja nättare fåtöljer som kan användas som extra stol vid behov. 

Vilket material du ska välja beror lite på funktion. Ska det vara enkelt att torka av ska du välja skinn eller liknande material. Annars brukar det fungera bäst att harmonisera med resten av möblerna i färg och material.

Soffbord som passar livsstilen

Välja ett nytt soffbord kräver lite eftertanke. Tänk efter först vilken funktion soffbordet ska fylla i livet. Framför allt om soffbordet ibland används som inofficiellt matbord. Det finns många snygga soffbord som kombinerar både stil och tål lite tuffare tag. Det är att föredra att kunna snabbt torka och inte behöva oroa sig för repor.

Det går att välja mellan många läckra varianter om du köper soffbord online. Fördelen är att du ofta kan ställa in exakt vilken storlek du vill ha och andra egenskaper som är viktiga. Då kan du sortera på möbler som passar din livsstil och dina krav.

Att köpa möbler online – betalning och frakt

Det har blivit lättare och smidigare att köpa möbler online. Stora varumärken som VidaXL finns i Sverige och det gör att det finns ett mycket större utbud att välja mellan. En fördel är att du kan med en större säkerhet vid betalningar som gör det tryggt att handla online.

Du kan även välja mellan olika alternativ för betalning om du inte vill dela med dig av kreditkortsuppgifter. Det gör att du kan välja den metod som passar dig bäst. När det kommer till frakt kan den vara inkluderad i priset eller tillkomma men det ska framgå tydligt vid beställning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *