Tips för dig som företagare att synas

Många företag vill synas för att kunna sälja mer av sina varor och tjänster. Konkurrensen är dessutom stenhård. Det finns så många företag som säljer samma saker. Tex driver du en w handel som säljer kaffe så har du otroligt många konkurrenter som vill åt just dina kunder. Hur ska man då göra som företagare för att kunderna ska vilja köpa just ditt kaffe och inte konkurrenternas kaffe?

Det finns otroligt många sätt att synas på google

Det viktigaste är tex om du har en e-handel med kaffe så ska du samarbeta med olika sidor och bloggar som kan skriva om ditt företag och länka till din sida med rätt “ankartext”.

Vad är en ankartext för något?

Det är det sökord folk söker på innan de hamnar hos dig. Tex de som söker på kaffe bör hamna på en sida som säljer kaffe eller som rostar kaffe.

Vad innebär SEO?

Det är en sort tävling där alla vill synas på framsidan av Google och ju fler sidor som länkar till din e-handel desto större synlighet får du så klart. Se varje länk som ett rep som håller upp din sida. Tänk dig om du tex söker på gul balklänning (jag älskar gula färg) då kanske du hittar några sidor som säljer gula balklänningar. När du inte hittar vad du söker så kanske du söker på gul festklänning i stället. Då gäller det att du som säljer balklänningar också har skrivit om gula balklänningar och gula festklänningar på din e-handel där du säljer dina balklänningar mm. För folk brukar sällan bläddra till sidan två på Google. Det händer men det är mycket sällan folk bläddrar dit. Tänk efter själv hur ser dina egna sök rutiner ut? Brukar du bläddra till sidan två på Google eller skriver du in ett nytt sökord att söka på?

Vill du köpa länkar så kan du vända dig till Interlinked och via dem komma i kontakt med sidor som säljer länkar. Detta är faktiskt ett mycket effektivt sätt att få mer synlighet på google om du är företagare. Kanske säljer du inga saker direkt på din hemsida utan tar emot besökare tex du har en tandklinik. Då kan du optimera ord som tandläkare, akut tandläkare (om du även har en sådan tjänst dvs jobbar kvällar och helger extra för folk med värk). Du kanske ha en massage klinik och tar emot folk genom landstinget? Då ska du optimera och välja ankartext som tex “massör med landstingsavtal” för folk säker nämligen på dessa ord om deras läkare har sagt att de bör få massage men får det genom sitt högkostnadskort om de söker upp en massör som har landstingsavtal. Då gäller det verkligen att optimera just landstingsavtal eller högkostnadskort gäller för att få in fler klienter till din klinik.

Nu hoppas jag att du har tagit del av informationen hur du gör för att själv ranka högre på Google och vilka metoder du kan ta tillvara på. Bästa tipset är också att du ser till att använda dig utav Interlinked tjänster så att du verkligen når fram och får den synlighet du önskar. Med tiden kommer du bli väldigt tacksam över hur bra det går för dig och dina företag. Du kan optimera precis allt inom varor, produkter och tjänster. Det är bara din fantasi som kan sätta stopp för vad och hur du kan göra för att konkurrera ut de andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *