Det spökar på Skokloster slott & vackra klinker

Visste du om att det spökar rejält på Skokloster slott?

Jag var där nyligen och kunde känna av vissa energier när jag var där. Jag kunde höra skrik och pladder från förr. Detta kan vi alla höra om vi lyssnar inåt och föreställer oss hur det kunde se ut på den tiden då Skokloster slott var mer levande. Nu är det ju bara turister som besöker stället medans förr var det folk som bodde där och gäster som kom på besök. Jag önskar så otroligt mycket att det ska finnas tidsmaskiner så att jag kunde åka tillbaka i tiden och besöka alla slott världen över när det var som mest aktuellt att bo på slott. Jag skulle även åka tillbaka till vissa tidpunkter i mitt eget liv och eliminera vissa situationer som jag i dag inte har någon nytta av.

Anna som levde på Wijk slott skulle åka över med häst och vagn och hälsa på sin väninna på Skokloster slott. Isen brast och hon ramlade in i vattnet med häst och vagn. Hon skrek på hjälp, men folk vågade inte hjälpa henne trots att hon låg och flöt. Man trodde nämligen att hon var häxa eftersom hon flöt ovanför sjön så länge. Hon flöt pga av sin stora klänning och med det lät man henne drunkna. Än i dag varje torsdags natt spökar Anna på Wijk slott.

Precis när man kommer in i Skokloster så finns det vackra klinker i slottet och jag svimmade när jag såg hur vackert det var.

Slottsspöken
På Skokloster sägs Erik Brahe spöka genom att prassla med papper, möjligen försöker han bränna upp avslöjande dokument. Erik var ägare till Skokloster under en del av 1700-talet och blev avrättad den 23 juli 1756. Även hans hustru, Christina Charlotta Piper sägs vanka fram och tillbaka i mannens skrivkammare och man kan känna parfymdoft och höra hennes frasande klänning. Människor som blir avrättade eller dör en orättvis död verkar vara sorten som spökar. Hur som helst så är det så vackra klinker på Skokloster Slott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *