Känner ni till drottning Marie Antoinette?

Jag har alltid älskat kostymfilmer speciellt filmen Marie Antoinette som tyckte att folket kunde äta kakor och tårtor om de nu hade slut på bröd.

Det var hennes sätt att inte ta hungern hos folk på allvar. Det slutade ju så klart illa att man även halshögg henne för att hon spenderade mycket och struntade helt i folket. Vilken mardröm det måste vara att ha levt på den tiden. För allt var inte så enkelt som man trodde utan folk blev arkebuserade till höger och vänster hela tiden vid varje maktskifte. Det var det enda sättet också förr i tiden att ta tillbaka makten från monarkin.

Nu finns företaget Cerise som har dessa mycket vackra tyger och andra saker som man kan inreda sitt hem med så att det ser ut som slotten i Frankrike. Speciellt om du vill kunna bo vacker som drottning Marie Antoinette så du verkligen besöka sidan och surfa runt för att se vad du kan hitta som passar in i ditt hem. Själv har jag ju flyttat till en mycket större bostad som är mer centralt. Jag lägger numera hela min själ på att renovera och inreda så snyggt som möjligt. Då jag får mycket besök av våra bloggare så är det för mig otroligt viktigt att ha det så fint som  möjligt i min bostad.

Duk Biscuit 160x250cm

Jag älskar också köksmiljöer som ska se lite bondiga ut dvs med rutiga gardiner mm. Samt så älskar jag dekorativa prydnader som föreställer bullar och kakor. Det är också exakt så man har gjort filmen Marie Antoinette där allt gå i babyblått och babyrosa dvs pastellfärger. Klänningarna ser ut som bakelser och väggarna ser ut som strössel på en glass. De har verkligen lycktas få filmen att se ut som ett konditori så man blir sötsugen bara man tittar på filmen.

Jag vill i varje fall ha nya tapeter i mitt hem

Därför ska jag in och titta så jag kan få ny inspiration över hur jag kan fota mitt hem så det passar alla stora sällskap som jag bjuder hem. Jag har ju också haft inflyttningsfest i flera omgångar så att så många som möjligt kan få ta del av min vackra våning som jag så stolt visar upp.

Är du också nyfiken på inredning?

Besök gärna sidan du också om du vill ha inspiration och tips på hur du kan göra din lägenhet finare och mer stilrent. För jag gillar nämligen det som är stilfullt och gärna inte många grejer som massor av kuddar är nog inte min melodi direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *