Skip to content
Veckomagasinet

Färre och färre människor röker

Sponsrat inlägg i samarbete med whitepouches

Det är sådan tur att folk har slutat röka för man blir illamående bara av lukten numera.

Jag kan inte tro att jag själv en gång i tiden rökte. Jag minns att jag alltid såg fram emot att röka och att det var verkligen en trevlig paus och en tid för sig själv.

Numera kan jag göra annat kul i stället för att röka. Man kan dricka mineralvatten med en bit god ost till och ändå vara väldigt nöjd. Jag brukar även dricka kaffe med en god bulle till också om jag är riktigt sugen. Hur brukar ni själva göra när ni ska ta en paus och bara vara för er själva för en stund? För efter ett tag kallar plikten igen och då ska man åter vara alert. Man ska nog hellre dricka kaffe för då blir man pigg säger folk. Själv kan jag bli supertrött av kaffe och somna direkt efter. Jag är allt en konstig människa i så fall. När folk bli pigga blir jag trött. När folk fryser svettas jag och när folk svettas då fryser jag alltid. Aldrig kan jag vara som alla andra utan måste sticka ut och det helt utan min egen vilja. Det är mitt öde som har gjort att jag måste vara annorlunda.

Tobaksfritt snus

Många har också börjat snusa i stället för att röka. Detta för att de även kan använda snus inomhus och de kan både snusa och simma. De kan även snusa i bastu eller när de cyklar. Du kan inte röka när du simmar för då kan du ej simma. Så visst är det enklare att snusa och det är också mycket billigare. Samt så blir inte andra människor störda av att du snusar. Du kan dessutom snusa inne i en café, restaurang eller bar du väljer din plats och ingen väljer den längre åt dig. Har du någonsin sett att det står “snus förbjudet”? Nej men det står ofta “rökning förbjudet” på olika platser runt om i världen och i Sverige.

Nu finns det även tobaksfritt snus som du kan använda som dessutom inte är skadlig för din hälsa eller kropp. De levererar snabb och även ända fram till din dörr. Beställ för flera månader fram så att du inte behöver beställa ofta är mitt tips till dig som är snusare.

En gång såg jag en tjej jag känner stå i sin balkong och röka. Det var suvärnt kall och vi var i Norrland. Det var så kallt att hon inte kunde hålla i sin cigarett utan hade den i mungipan och blåste ut röken. Hon hade på sig en stor svart pälsjacka och var gravid. Hon såg ut som en stor jättefågel och jag trodde att det var en fågel. Hennes pälsjacka såg ut som dun på en fågel så undra på att jag såg fel. Jag såg inga händer för dem hade hon i sin ficka. Det var också dimma för det var tidig morgon och riktigt frostigt kallt. När jag kom närmare såg jag vem det var och jag blev så full i skratt att trots kylan så skulle hon ändå röka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *