När pengar inte är allt i livet

Att få ett lån är inte så omöjligt som många människor tror.

Du kanske är på väg att köpa dig en bostad och behöver lån. För när man tar ett lån för att investera i en bostad så har man också investerat för sin framtid. Har du dessutom barn så är det ännu viktigare att tänka på både lån och investera i en bostad.

Programmet om rika pensionärer

Jag såg i går ett program om pensionärer som var väldigt rika. De bodde alla på ett hotell för endast riktigt rika pensionärer. De som ej har råd med detta kan ju alltid låna pengar från OmaLaina så att de får en värdig pensionsdagar. Många av dem var överlyckliga och vissa ville hellre bo med sina barn eller träffa dem oftare än att hamna på ett hem för rika människor.

Jag hade fått dåligt samvete om min mamma hamnade bland massa andra människor och kände en tomhet. Jag hade lånat dessa pengar och låtit mamma bo hos mig och givit henne lyx i det egna hemmet. Varför placera sina föräldrar på ett ställe och sedan glömma bort dem i all evighet. Jag hade aldrig klarat av det för jag är en mycket extrem känslomänniska som vill kunna ge mina föräldrar även en psykologisk trygghet som man bara kan göra genom sin närvaro i deras liv. De har varit närvarande i mitt liv så varför skulle jag bara lägga undan dem och tänka på mig själv?

Vad kan du ersätta livet med?

Jag satt då och funderade på vad det är som kan ersätta pengar här i livet. Det är faktiskt ens egna barn som alltid kommer att kunna ersätta allt i livet. Du kan aldrig ersätta dina barn med något i livet och då menar jag det något. För de flesta vill kanske bo lyxigt men nära sina barn eller bo med sina barn. Låt dina föräldrar leva lyx i din egen bostad det kan ju inte vara så svårt? De har ju alltid funnits där för dig så nu är det din tur att finnas för dem. Nu förstår jag också vad man menar när man säger att man inte kan köpa kärlek för pengar. Du kan inte köpa något som gör dig lycklig för pengar. Pengar är till för att underlätta ditt liv men inte för att ersätta dina barn i all framtid tills den dag du dör. Det är inte därför man kommer till detta liv för att leva lyx med penga och sedan dö ensam.

Du kan ta ett lån och ändå göra det bra för dina föräldrar tex så kan du köpa en bostad nära dig och sedan anlita allt de behöver för att klara sig.

Köpa dig ett slott för lånade pengar?

Man vill inte ens vara en kunglighet om man nu ska leva utan sina barn och dem man älskar. För inte ens ett slott kan göra dig lycklig. Vad ska du med tomma salar till om det inte finns människor som kan vandra med dig i slotten som du älskar? Man kan ej fylla sitt slott med främmande människor och tro att nu är livet komplett. Man ska fylla dem med sin familj och se hur de blir glada av att tillsammans med dig leva i slottet. Det finns alltid slott till salu om du vill köpa en för hela din släkt och familj. För med tiden växer alla i en familj. Vad som än händer så vill man aldrig bli beroende av någon och ingen ska vara beroende av en. Vill man vila så ska man få vila utan att folk ska jaga en för att de är i behov av en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *