Därför vill jag besöka Toscana

sponsrat

Det handlar inte om alla filmer om Italien som går mig att vilja resa till just Toscana.

Jag har sett en dokumentär om en italiensk familj som heter Macdisi och jag tror att släkten är utdöda. De var bankirer av sin tid och var fruktansvärt rika. De var så rika att de inte kunde vistas dagtid bland vanliga människor. Därför byggde de tunnlar över hela Toscana för att genom tunnlarna ta sig överallt. Det finns även en bro som går över centrala delen av Toscana. En trappa upp på bron fanns deras hemliga gång över centrala delen av staden.

Träden är också så vackra och ger en frisk lukt och luktar barr dvs lite syrligt. Här finns också många ekorrar då ekorrar brukar vistas i barrskogar. Detta är både en lövskog och barrskog vilket också är en ovanlig syn i Sverige då man har antingen eller.

Vinprovning

Jag har också varit på vinprovning och provat viner från Toscana då med ägarna närvarande. Du kan åkta till Toscana och dricka vinerna direkt från källaren. Du behöver ingen vinprovning för att uppleva Italien utan du kan åka direkt dit och få dricka riktig lagrad vin. Ju mer vinet är lagrad desto bättre kvalité och mindre huvudvärk.

Behöver du reseguide till Toscana så hittar du det här i själva blogginlägget. Så fort du kommer in på sidan så kommer du se bron jag talar om som är byggd av själva dynastinfamiljen Macdisi. Tänk att de har lämnat sådan spår efter sig och folk känner inte ens till denna familj men känner till alla byggnaderna i denna stad. Italienare själva känner knappt till denna familj då de nästan är bortglömda då de är utdöda annars hade man hittat massa arvingar till dessa byggnader. Det finns mycket annat du kan göra här om du går in på sidan och läser mer. Du kan göra utflykter också och då ta med dig vinet och en god baguette och njuta av utsikten.

Det finns också guidade turer om man vill veta mer om den rika utdöda familjen. Då får man gå igenom alla dessa hemliga gångar som varit i det dolda i flera hundra år. Du lär komma dit och damma av all historia och återuppleva allt på nytt. Du kommer helt enkelt färdas i tiden och hamna flera hundra år tillbaka i tiden. Du kan även göra en egen spökvandring och kommunicera med själar som levde för flera hundra år sedan. Många svenskar åker dit och gör spökvandringar för att det är kul samt få information om hur det var att leva där för flera hundra år sedan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *