Lördagsutflykt till Alunda

I dag tog jag bilen och åkte ut till Alunda områden och lite utanför. Det tar ca 35 minuter med bil.

Detta för att jag ville köpa närproducerad lamm och nötkött. Jag köpte även med min 12 stycken ägg. Nästa vecka ska jag i väg för att köpa mjölk också från en bondgård i närheten av Uppsala. När jag kom dit höll bondmoran på att rengöra vaxkakor för att göra i ordning honung. Runt om henne flög massa bin och jag blev så glad när jag mötte på bin då jag tänkte att snart är sommaren här.

Hon berättade också att deras höns inte har trafikvett att de lätt blir påkörda av bilar. När jag väl kom ut på vägen såg jag en höna ligga på rygg med benen upp som just hade blivit påkörd av en bil, stackaren. Jag kunde ha stekt henne på kvällen och fått en god middag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *