Kungafamiljens stora sportintresse

Sponsrat inlägg i samarbete med Catscreen AB

Att den svenska kungafamiljen har ett stort intresse för sport och spel är ingen hemlighet.

Kung Carl XVI Gustaf har genom åren suttit i publiken vid otaliga sporthändelser och mästerskap, stora som små, när Sverige har representerats. Även Drottning Silvia har funnits vid hans sida vid flera tillfällen, och hon ses ofta på ett par skidor under vinterhalvåret. Kungabarnen har ärvt detta intresse och Prins Carl-Philip är den som har gjort en karriär av sin passion för motorsport, och han kommer även i år att köra i den svenska GT-serien.

Fantastiska nyheten om Svenska Herr Cricket laget

Prins Philips nya racerbil

Prins Carl Philip har alltid varit intresserad av motorsport, och han har såväl som instiftat priser och stipendium för racingtalanger också tävlat mycket själv. Framför allt i rallyserien STCC. För några år sedan körde prinsen tillsammans med Thed Björk, men efter att STCC meddelat att man kommer att fasa ut bilen som prinsen och hans kollega körde, vilket var en Volvo TTA-bil, var det länge osäkert om prinsen skulle fortsätta att köra alls.

Många är vi som hade önskat se prins Carl Philip även spela cricket och följa med i till final.

 

Ett svar på ”Kungafamiljens stora sportintresse”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *