Vill du studera på distans?

Ibland är det lättare att studera på distans för då slipper man lägga ned tid till resor

Tänk dig att man reser ca 1.5 timmar fram och tillbaka då blir det 3 timmars resa varje dag. Den tiden kan du lägga ned till att studera i stället för att resa. Har du småbarn hemma och dessutom flera husdjur kan det vara svårt att resa bort. För du kanske inte har någon som kan ta hand om dina barn eller dina husdjur. Om du har en kanin tex så finns det kaninhotell.

Nu finns det bra utbildningar på distans dvs socialpedagog  som du kan ta och då blir du en socialpedagog.

I denna utbildning så kommer du att lära dig massor tex 

  • Förstå dig själv på ett djupare plan för du får lära dig att analysera dig själv och först förstå dig själv innan du kan ge dig på att försöka hjälpa andra. Man brukar säga att du kan bara hjälpa andra om du hjälper dig själv först.
  • Förstå människor med funktionsvariationer, utanförskap och/eller beroendeproblematik. Det finns många beroende som tex alkohol, mat och shopping. Många människor söker hjälp för att få hjälp med sitt beroende och vissa av dem kanske dessutom är mobbade och behöver hjälp för att bryta mönstret. För visste du om att det är i slutändan du själv som attraherar in hur andra människor behandlar dig.
  • Bemöta personer på ett professionellt sätt utifrån deras livssituation och svårigheter/styrkor. Vi alla har olika styrkor och svagheter ingen är den andra lik. Om en person som går i skolan tex inte förstår matte så är det inte elevens förstånd det är fel på utan lärarens sätt att undervisa som är bristande.
  • De som känner att de har blivit mobbade eller utfrysta kommer du också få jobba med. Här gäller det att vara mycket lyhörd och verkligen lyssna på klienten.

Detta är några punkter som tas upp i denna distans utbildning som du kan söka till. Du kan även gå in på sidan och titta runt och även kontakta de som ordnar denna utbildning. Det är en mycket intressant utbildning där du får lära dig mer om dig själv och även hur du hanterar andra människor som har hamnat snett i livet. Allt i livet är inte en dans på rosor och det är då folk som har rätt utbildning som kommer in och kan hjälpa till som tur är. Det behövs fler som utbildar sig och kan vara ett gott stöd för andra människor.

Alla kan ansöka dessa distanskurser och få en verklig bra utbildning som du kan använda dig utav och jobba med. Kanske kan du jobba på en skola eller en vårdcentral i framtiden eller öppna en egen privat mottagning.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *