Skip to content
Uncategorized

Vad är annonser i sociala medier? Exempel och typer av annonsering i sociala medier

Annonser i sociala medier är en av de snabbaste och mest effektiva metoderna för att få kontakt med din avsedda publik. De erbjuder en mängd olika möjligheter att tjäna pengar och kan vara en fantastisk metod för att öka effektiviteten i din marknadsföring via digitala kampanjer. 

Dessa små men effektiva annonser drar fördel av den information som användare lägger upp på sociala nätverk för att leverera mycket riktat och relevant innehåll som ökar konverteringsmöjligheterna och främjar ditt varumärkes image till fler potentiella kunder. 

Eftersom fler och fler företag tar till sig reklam i sociala medier är det avgörande att förstå hur detta reklammedium fungerar. Sociala annonser är en extremt lönsam och flexibel annonskanal som gör att vi har möjlighet att skapa specifika sociala mediekampanjer och uppnå en mängd olika affärsmål till en relativt låg kostnad. 

För att du ska förstå lite mer om hur reklam i sociala medier fungerar Låt oss titta på de olika instanserna av annonser och gå igenom allt du bör lära dig om reklam i sociala medier. 

Vad är den exakta innebörden av Vad är annonser på sociala medier? 

I en värld av sociala medier, vilket är det mest effektiva sättet att tjäna pengar på att annonsera på sociala nätverk? Även om du kanske tror att svaret ligger inom att veta vilket socialt nätverk som har det största antalet användare, finns det faktiskt inget enskilt svar. Allt beror på den specifika situationen. När du gör ditt val måste du överväga var du kan hitta dina följare via sociala medier, vilken typ av kampanj du vill utveckla med hjälp av annonser på sociala nätverk och hur du kommer att använda denna information för att maximera effektiviteten av din annonsering. För att hjälpa dig lite, här är en översikt över de olika typerna av reklamstrategier på sociala medier. 

 • Social reklam finns på Facebook. Facebook är världens största sociala medieplattform med en av de största användarna (särskilt när du tänker på WhatsApp, Instagram och Messenger). Plattformen för reklam är pålitlig och pålitlig. Förutom att ha en enorm möjlighet att nå en stor publik, har plattformen också fördelar av att vara extremt visuell och erbjuda en rad exakta segmenteringsalternativ, från demografi till lookalike-publik. 
 • Annonser för sociala medier finns på Instagram. Eftersom det är en mycket visuell plattform är det mer sannolikt att Instagram-användare ser mycket innehåll. För att maximera fördelarna med Instagrams möjligheter, sök efter instanser av Instagram-reklam som du vill kopiera och arbeta med att förbättra dina foton och videor. 
 • Sociala annonser är tillgängliga på Twitter. Nätverket tillhandahåller även attraktiva sociala annonser som gör det möjligt för annonsörer att utforma kampanjer som kan anpassas till en mängd olika mål (konverteringsleads, konvertering eller app-nedladdningar etc.) och utöka sin publik genom Twitter The Audience Platform. Om du vill få ut det mesta av det, bör du kombinera det med ett AI-verktyg! 
 • Sociala annonser på YouTube. Videomarknadsföringsplattformen via YouTube kommer att vara din närmaste traditionella reklam tillgänglig. Dra nytta av möjligheten att berätta historier för dina tittare som de kan relatera till. 
 • Sociala annonser är tillgängliga på TikTok. TikTok är bland de senaste digitala plattformarna för att dela innehåll, men förbise inte dess potential, särskilt för yngre användare. TikTok-reklam är ett helt nytt och spännande alternativ inom social reklam och det är säkert att deklarera att annonser på plattformen kommer att vara lika fantasifulla som innehållet på plattformen. 
 • Sociala annonser på Pinterest. Pinterest är en populär plattform för kvinnor som tillför en övervägande kvinnlig användarbas till sociala medier, och är en hotspot för ämnen som bröllop och matlagning samt mode och är därför extremt användbar för dem som vill annonsera i dessa områden. 
 • Sociala annonser finns på LinkedIn. Den sociala medieplattformen med en omfattande professionell användarbas erbjuder en reklamlösning för företag som vill ansluta till företagsmarknaden genom B2B-marknadsföring. 

 

Idéer för reklam i sociala medier 

Innan vi går in på de många typerna och typerna av annonser i sociala medier kommer vi att titta på deras natur och hur de är utformade och anledningarna till varför de är så avgörande. 

Mer än 500 miljoner tweets postas varje dag. På Facebook laddas nästan 300 tusen bilder upp varje dag, och cirka 4 miljoner delningar sker per minut. Mitt i denna överväldigande mängd information, hur säkerställer du att dina annonser märks på de sociala nätverken? 

 

Annonser för design av sociala annonser 

Det sätt på vilket dina annonser är konstruerade på det sätt de är utformade på, vilken typ av bilder och text du använder, samt det sammanhang där de fungerar har alla en effekt på att locka användare att klicka på dina annonser. 

Det är sant att på andra plattformar som Google Ads är användare redan villiga att göra de nödvändiga omvandlingarna eftersom orsaken till att de stötte på din produkt oftast var för att de letade efter vissa sökord som sammanfaller med produkten. Men annonserna på sociala medier visar upp din produkt för dem som liknar din grupp, men som inte nödvändigtvis är bekanta med ditt varumärke eller inte är i färd med att köpa produkten. 

Det är därför vi i annonser på sociala nätverk ser olika tillvägagångssätt när det kommer till annonser kontra gemenskaper såväl som organiskt kontra betalt innehåll. Användarnas stil, innehåll och beteende är olika för varje scenario. 

 

Tips för att designa sociala annonser 

Eftersom utseendet och känslan kan ha en så enorm inverkan på prestandan för dina sociala annonser är det viktigt att få rätt design. 

Vi testade två typer av annonser för att avgöra vilken som var den mest effektiva kampanjen. En inkluderade bilder som var anpassade till varumärkets stilriktlinjer i alla kanaler. De andra visade bilderna som skapades specifikt för att utföra. 

Med samma investering i varje kampanj uppnådde de högpresterande riktade bilderna en ökning med 35 % i CTR jämfört med bilder som fokuserade på varumärkesbyggande. Dessutom var den ROI som realiserades i form av intäkter och investeringar större än dubbelt så hög i annonserna som använde bilderna. 

De viktigaste tipsen från detta experiment är: 

När du designar en onlinekampanj för sociala medier för att uppnå maximal exponering för ditt varumärke på Facebook eller Twitter, arbeta med distinkta bilder, slående kontraster och djärva färger som rött, gult eller orange. Dessa kan skilja sig från de typiskt vita och blå miljöerna på de olika plattformarna. 

Se till att inte använda för mycket filter som kan minska ljusstyrkan och påverkan. 

En annan viktig aspekt är att se till att alla andra delar av bilden faktiskt är inkorporerade i bilden. Se till att texten är läsbar och att det inte finns några överlappningar mellan logotyper och text som täcker de viktigaste delarna i bildens bakgrund. 

Om du ger rabatter eller arbetar med lägre priser kan det hjälpa till att införliva dem i bilden genom att använda färger eller resurser som är förknippade med reor eller rabatter som rött för det pris som tidigare erbjöds och grönt för det pris som är nedsatt. 

Om målen för dina sociala annonser inkluderar saker som köp, installationsregistreringar eller registreringar. Det är viktigt att ta hänsyn till alla delar av kampanjen för att förbättra omvandlingsfrekvensen. Det är bara en slump att interaktion med annonsens bild utan säkerhet är det viktigaste steget i processen. 

 

Använda sociala annonser för Facebook 

Under de senaste åren har Facebook nu varit ett mycket effektivt och komplett annonssystem, som innehåller olika verktyg som gör att du kan designa dina annonser precis som du vill att de ska utformas för att nå rätt målgrupp. 

Men den mest effektiva av Facebook-annonser är ännu inte att se och de förbättrar alltid sitt gränssnitt för att göra det så exakt som möjligt. Om du kan förstå och behärska alla dess senaste funktioner och funktioner är gränserna obetydliga. Låt oss ta en titt på nätverkets nya funktioner för annonsering som hjälper dig att skapa de perfekta annonserna. 

 

 1. Audience Networks förbättrade platsfilter 

Audience Network är Facebooks annonsnätverk som förstärker din kampanjs räckvidd utanför nätverkets gränser. Audience Network-annonser läggs upp via mobila och stationära appar samt omedelbart innehåll och videor. 

 

Verktyget erbjuder liknande segmenterings-, medlings- och leveransalternativ som Facebook har. Facebook har dock hittills inte kunnat begränsa några appar, platser eller annat innehåll från vilket dina annonser visades. Den senaste uppdateringen är en funktion som läggs till långsamt, vilket gör att du kan begränsa dina annonser från att visas i: 

 

Vissa grupper. Du kan blockera dina annonser på politik, dejting och religiösa appar samt webbplatser. 

URL-domäner samt applikationer. Du kan ladda upp en svartlista över appar och webbplatser där du inte vill att din annons ska visas. 

Tillsammans med Audience Networks standardsystem för dubbelkontroll (automatisering och mänsklig granskning) Denna nya funktion låter dig ha kontroll över hur dina annonser visas. 

 

För att aktivera den här funktionen behöver du bara trycka på “Visa Advanced Audience Network Option” när du ställer in dina kampanjplatser. Gå till fliken Utforska för att välja de kategorier du vill begränsa eller aktivera svartlista alternativet för att tillåta Audience Network att begränsa vissa områden. 

 

 1. Lookalike publik i olika länder

Facebook-annonsörers Lookalike-målgrupper låter dig leta efter Facebook-användare med egenskaper med andra redan existerande grupper, som deras geografiska plats kön, ålder, kön eller andra intressen. 

Hittills har Lookalike-funktionen kunnat användas för att söka efter användare som kommer från samma nation. Denna begränsning har försvunnit sedan dess. Det är nu möjligt att använda det för att leta efter användare som delar liknande egenskaper från olika länder, vilket gör internationella strategier mycket enklare att sätta igång. 

Det finns några saker att komma ihåg. 

För att skapa en liknande publik bör databasen innehålla minst 100 individer som kommer från samma land. 

Det är inte nödvändigt att inkludera någon i landet du vill locka till din ursprungliga målgrupp. Om till exempel din ursprungliga publik består av 5000 personer från USA är det möjligt att använda detta för att bygga en liknande publik från Kanada och Storbritannien. 

De målgruppskällor som är personliga kan vara baserade på en applikation eller en konverteringspixel samt en sida på Facebook. 

 1. Global demografisk segmentering

Det tredje och sista inslaget i den sociala reklamplattformen är möjligheten att rikta dina annonser till världens befolkning, vilket gör det enklare att skapa internationella kampanjer. Tidigare tillät Facebook Ads bara möjligheten att kategorisera dina kampanjer efter region, vilket innebar att globala kampanjer måste utvecklas manuellt, vilket kunde orsaka en eftersläpning i algoritmen. 

För närvarande kan dessa nya segmenteringsverktyg endast användas för webbplatser som konverteras och app installations kampanjer. De är inte tillämpliga på app engagemangs kampanjer. 

Här är några viktiga aspekter i den här nya funktionen: 

Var medveten om att du inte bara kan rikta dina annonser i sociala medier till en bred publik, utan du kan också rikta in dig på en enregional målgrupp (som Asien, till exempel) eller en frihandelszon (som Europeiska ekonomiska samarbetsområdet). 

Det är också möjligt att utesluta vissa regioner från en viss region med den i Europa och exkludera Frankrike som ett exempel. 

Om dina annonser visar sig vara mer effektiva i vissa områden kommer systemet att allokera större delen av din budget till dessa platser. I ditt annonshanteringsområde kommer du att kunna se budgettilldelningarna. 

Facebook föreslår att man använder samma språk i varje annonsgrupp. Därför är det möjligt att skapa distinkta annonsgrupper för olika regioner. 

Exempel på reklam i sociala medier 

Sephora på Facebook 

Sephora, en multinationell återförsäljare av skönhetsprodukter Sephora använde video för att fånga konsumenternas uppmärksamhet på Facebook. Videor har en extremt hög grad av engagemang och för att dra fördel av detta skapade Sephora denna kampanj. 

Kampanjens höga produktionsvärde och fantastiska bilder ledde till fantastiska resultat för varumärket. De upplevde en ökning med 41 % i klickfrekvensen samt 32 % högre ROI än vad de hade sett från tidigare kampanjer. 

Annons på Facebook från Shopify 

Shopify låter människor skapa och hantera en onlinebutik. Det förenklar installationen av dessa för att säkerställa att alla kan starta sitt eget företag just nu. För att hjälpa till att marknadsföra denna Shopify har de introducerat annonser på Facebook för att utbilda och inspirera användare att gå med. 

Även om annonsen verkar vara mer minimalistisk, har den ett starkt, inspirerande budskap. Annonsen uppmuntrar tittarna att agera för att skapa en organisation på sina egna förutsättningar. Det är enkelt att förstå och också motiverande. 

 

Exempel på Cyberclicks annonser i sociala medier 

Iberia på sociala medier 

På Cyberclick samarbetar vi med det spanska internationella flygbolaget Iberia för att hjälpa till att främja expansionen av deras primära rutter inom Spanien, Latinamerika och andra europeiska marknader. För att åstadkomma detta använder vi våra artificiell intelligens-baserade Twitter-verktyg för att optimera annonser, Twitter Tech Marketing. 

Vårt primära mål var att optimera priset för varje användares sökning via deras webbplats, och att förstå kundernas köpvanor eftersom vi riktade oss mot en målgrupp som var mobil, men som genomför de flesta av sina köp på stationära datorer. 

Planen baserades på en sekvens av aktiviteter i Spanien, Frankrike, Brasilien och Tyskland och testades gradvis de olika rutterna med den högsta mängden mikrosegment som verktyget tillåter. 

I början hade annonserna varit “alltid på” och innehöll generiska meddelanden. Det andra steget lanserade realtidsannonser som visade livepriser och resmål som uppdaterades i linje med flygbolagets kampanjer. För att uppnå detta designade vi en original integration med företagets prisflöde. 

Dessa var de mest slående resultaten. 

 • Över 1000 aktiva segmentering inom livekampanjer. 
 • Mer än 70 000 besökare dirigerades till målsidorna för våra annonser. 
 • En typisk CTR var cirka 0,25 procent, med särskild uppmärksamhet på premiumdestinationer som New York (med en CTR på mer än 0,60%). 
 • När de väl hade loggat in visade användarna en imponerande reaktivitetsgrad som var nästan 27 000 förfrågningar om tillgänglighet som gjordes via formulären (38,5 procents konverteringsfrekvens i termer av antalet besökare). 
 • Kostnaden per sökning sjönk till strax under 1 EUR. Detta är 10 gånger lägre än priserna som uppstått genom tidigare kampanjer. 

Groupalia på sociala medier 

I det här fallet bestämde vi oss för att tillåta vårt mer nyfikna och äventyrliga sidospel genom att experimentera med Twitter Publikplattformen som gör det möjligt för annonsörer att dramatiskt utöka räckvidden för sina Twitter-annonser genom att använda externa appnätverk. 

För att testa den här programvaran körde vi testet i 60 dagar med Groupalia genom att lansera en marknadsföringskampanj som var utformad för att öka antalet appnedladdningar. De primära resultaten var: 

 • Mängden visningar som genereras är betydande (och därmed uppsökande) och en betydande närvaro och spridning i den mobila världen. 
 • Engagemangsgraden för mellansides- och bannerformat var anmärkningsvärd och konsekvent under hela tiden. De varierade mellan 0,35 procent och 0,45 procent med banners och så höga som 4,20 procent när mellansidesannonser var statiska. Det var mindre krav på att uppdatera kreativa delar av endast Twitter-baserade kampanjer. 
 • Kostnaden per engagemang varierade från 0,02 till 0,03 EUR. Genom att få extremt billig trafik kan man dra enorma antal besökare till minimala investeringar. 
 • Mycket konkurrenskraftiga KPI:er uppnåddes, från 1 EUR till 1,15 EUR Liknande Twitters egen kampanj på Twitter själv. 
 • Köp- och installationsdata var också som applikationens Twitter-kampanjer, som visade ett exempel på samma 3,85 procentiga konverteringsfrekvens för köp efter appens installation. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *