5 goda kaffedrinkar att testa

I och med covid-19 pandemin har många av oss spenderat mer tid hemma än vad vi är vana vi. Mycket tid hemma har för de flesta inneburit mycket kaffedrickande. Om du, som oss, tröttnat på det vanliga bryggkaffet och vill testa på något nytt föreslår vi att du läser vidare. Nedan har vi nämligen sammanställt en lista över utmärkta kaffedrinkar (med och utan alkohol) du kan göra själv.

Nedan listade kaffedrinkar kan du göra med en helt vanlig kaffebryggare eller en helautomatisk kaffemaskin för hemmet. Snabbkaffe fungerar också helt utmärkt eftersom det går att likna med en espressoshot.

 

Iskaffe med valfri smaksättning

Vi älskar iskaffe mer än mycket annat. Kombinationen av kaffe och isbitar är något helt unikt, särskilt när det blandas med härlig mjölk och något sött. Nyckeln till en riktigt god iskaffe är att använda sig av gott, starkt kaffe. En intensiv blandning från Senseo är att föredra tillsammans med en valfri mjölksort. Kör du inte på komjölk föreslår vi att du testar mandelmjölk eller fet havremjölk. Förutom mjölk och kaffe ska det såklart blandas i en god smaksättning! Överväg att hälla i lite Baileys för en variant med alkohol och en karamell- eller hasselnötssirap för en god alkoholfri kaffedrink.

 

Irish Coffee

Irish Coffee är en klassiker när det kommer till kaffedrinkar. Denna utsökta drink mixar vanligt kaffe med mörkt socker, en högkvalitets whiskey och vispad grädde. Kom ihåg att blanda sockret med det svarta kaffet till sockret smälter. Härefter ska grädden placeras ovanpå kaffet och inte blandas med drinken själv. Hur du serverar och dricker den spelar väl egentligen inte så stor roll, men varför inte göra det på rätt sätt när du väl avnjuter en irländsk klassiker som denna?

 

Affogato med vaniljglass

Vad passar väl bättre till en god espresso än en krämig skopa vaniljglass? Affogato är den ultimata italienska desserten. Namnet affogato betyder på italienska “dränkt”, en referens till det faktum att espresson hälls över en skopa glass och “drunknar” i den. Vi vet att väldigt få personer sitter inne med en espressomaskin hemma – men oroa er inte – det fungerar minst lika bra med en vanlig kopp kaffe. Se bara till att brygga kaffet med ett extra kaffemått kaffe än vad du är van vid.

 

Mochakaffe

Mocha är en drink för alla som älskar choklad och kaffe och som gärna vill kombinera dem bägge. En mocha består av chokladsirap, en eller två shots espresso, ångad mjölk och till sist vispad grädde. Denna drink kan med fördel spetsas med lite whiskey för en variant med alkohol, men det går minst lika bra utan! Vilken chokladsirap du använder dig av för att göra din mocha spelar ingen större roll. Det funkar jättebra med en chokladsirap du normalt använder till glass, men minst lika bra fungerar det med helt vanlig smält choklad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *