10 goda råd – så handlar du billigt

Sponsrad inlägg i samarbete med cheapenergy.se

Om du följer nyheterna så märker du att energi och elpriser har gått upp väldigt mycket.

Folk är lite oroliga för hur det kommer att bli i framtiden då allt har blivit så mycket dyrare. Bästa sättet är billig el därför rekommenderar jag Cheap energi som är billig el vilket ni också hör på namnet. Om du klickar in på sidan så ser du en bild på ett får som visar hur detta med energi fungerar. Hur dyrt de är och hur mycket dyrare det kommer att bli skrämmer faktisk slag på stora familjer i dag. Tänk dig om alla ungar har ett rum i var och alltid har ljuset på. Tänk dig också att alla är hungriga och att spisen alltid är på. Samt glöm inte att alla ska se på tv vilket kommer innebära att tv är på dygnet runt nästan. Allt detta kommer då bli en mycket stor kostnad för denna stora familj. Ingen ska behöva gå igenom detta för man vill ju kunna leva också. Därför listar jag tips på hur du kans spara in på din ekonomi med några enkla steg nedan. Även om du väljer energi från Cheap energi så ska du lära dig nedan hur du mer kan spara in på dina pengar.

Slösa inte mer än nödvändigt på din ekonomi det är inte bra då du kan göra roligare saker med pengarna.

1.

Skriv en inköpslista innan du åker och handlar. Att handla spontant blir ofta dyrare. Sådant man inte behöver slinker lätt med. Visste du om att fyra av fem kunder skriver inte inköpslistor.

2.

Bestäm vad du ska använda varorna till och skriv gärna ned det på lappen också. Många köper produkter som är dyrare än den kvalitet som krävs för att nå önskat resultat.

3.

Handla produkter efter säsong så du inte kommer hem med massa onödiga saker.

4.

Tänk i nya banor. Morötter och vitkål är billigare än gurka, tomat och sallad.

5.

Titta på jämförpriserna och välj de billigaste varorna. Jättarnas egna varumärken ligger ofta lägre i pris än märkesvaror just för att de har en större kapacitet.

6.

Handla det mesta i vanliga livsmedelsbutiker för då kan du lära dig priserna utantill också med tiden. Maten på bensinmacken är 15–25 procent dyrare. Dessutom saknas ofta jämförpriser.

7.

Var uppmärksam på extrapriser ibland har priset varit låga innan de sänkte den dvs ingen förändring i priset. Ibland stämmer inte priset på kvittot överens med det på butikens skylt. Se till att inte bli lurad helt enkelt.

8.

Storhandla så ofta du kan. Här finns pengar att tjäna för den som har ett stort hushåll och goda förvaringsmöjligheter. För bensin har blivit dyrare så att du inte åker ut lika ofta. Satsa också på en elbil då blir det också billigare i längden.

9.

Undvik de största förpackningarna om du bor i ensamhushåll. Stora förpackningar på schampo gör också att man använder mer av varan. Om datumet går ut innan du hinner förbruka innehållet kan besparingen gå förlorad.

10.

Lång resväg till stormarknaden kan “äta upp” det du sparar på de billigare varorna. För att en resa på två mil, tur och retur, ska löna sig måste inköpen bli 50–60 kronor billigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *