Detta bör du vara medveten om du funderar på att göra ett bröstlyft

En av de viktigaste sakerna att tänka på om du funderar på att göra ett bröstlyft är att du inte kan förvänta dig att få ett permanent resultat. Visst kan du förvänta dig att bröstlyftet ger dig ett snyggt och långvarigt resultat, men när du blir äldre kommer tyngdkraften åter börja sätta sina spår på bröstet.

Speciellt om du planerar att skaffa barn, och behöva amma dessa så kan du i framtiden förvänta dig att det kommer att sätta sin prägel på dina bröst. Det är alltid påfrestande för bröstet när man ammar och det gäller oavsett om man har gjort ett bröstlyft eller inte. Om du har ett bröstlyft bör du också vara medveten om att du kanske inte ser det slutliga resultatet direkt. Ofta kan det faktiskt ta upp till ett år innan man kan se det färdiga resultatet av bröstlyftet.

I Sverige är det inte lagligt att göra ett bröstlyft om man ännu inte är myndig. Du måste alltså vara minst 18 år innan du kan få ingreppet utfört. Från det att du varit på förundersökning tills du kan tacka ja till en operation ska det också alltid finnas minst en vecka.

Kan det finnas komplikationer i samband med ett bröstlyft?

Det är klart att komplikationer kan uppstå i samband med ett bröstlyft, precis som det kan vara i samband med vilken annan typ av operation som helst.

Så fort man ska opereras på ett eller annat sätt finns det risk att något går fel. Lyckligtvis är dock risken för allvarliga komplikationer i samband med ett bröstlyft liten. 

Några av de möjliga komplikationerna av bröstlyft är:

  • Blödning
  • Infektioner
  • Förlorad förmåga att amma
  • Minskad känslighet i bröstvårtorna

Så får du det bästa resultatet med ett bröstlyft

Vill du ha ett vackert och långvarigt resultat är det A och O att du följer din kirurgs råd och riktlinjer i samband med ett bröstlyft. Var noga med att följa de riktlinjer du har fått, både före och efter operationen. Det rekommenderas till exempel inte att du röker både före och efter operationen, eftersom det kan försvåra läkningsprocessen. Om du inte följer detta råd kan du få svårare att läka, och dessutom kan du uppleva tydliga och fula ärr. Läs mer om bröstlyft hos Victoriakliniken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *