Anlita en interimschef när det krisar

Vad gör du när krisen inträffar, allt stannar av och du saknar någon med rätt kompetens för att leda företaget ur situationen? Det kan finnas många anledningar till att krävande situationer uppstår, men det spelar egentligen ingen roll vad orsaken är. Det viktigaste är att ställa om och fokusera på hur sådana problem kan lösas på ett optimalt sätt.

Tid – en viktig faktor

När osäkerhet råder är det avgörande att agera så tidigt som möjligt och förbereda sig för olika scenarier. Brist på operativa, energiska ledare kan få stora konsekvenser för en verksamhet, så det gäller att agera snabbt och målmedvetet.

Anlita en interimschef

Du har alltid möjlighet att hyra in en interimschef hos en interimsbyrå. Du kan välja mellan interimschefer och specialistledare inom bl.a. ekonomi, ekonomi, HR, försäljning/marknadsföring, teknik, produktion, IT, logistik och SCM. Dessa är erfarna och överkvalificerade ledare med dokumenterade resultat. De har hanterat kriser i flera andra företag tidigare och kan på kort tid identifiera vilka åtgärder som behövs för att få företaget tillbaka på rätt spår, så snabbt som möjligt.

Tillfälliga anställningar genom att anställa en interimschef är det snabbaste och mest effektiva sättet att starta en omstrukturering process. Interimschefer kan antingen fungera som verksamhetsstöd för ledningen av ett företag, eller agera ersättare för befintlig ledning vid behov.

Interim management är en investering för ökat värdeskapande

Att anställa en interimschef ska ses som en investering snarare än en kostnad. Varför?

Det finns flera anledningar till detta. Om du anställer en interimschef får du en person som kommer att tillföra verksamheten mycket mer än exakt vad som står i arbetsbeskrivningen. Den här personen går in i verksamheten och ser saker med nya ögon. En interimschef är inte en konsult som ger råd. Interimschefer är en aktiv chef med lång erfarenhet. En så kallad “do-er” som får saker gjorda. Det du betalar för att anställa en interimschef får du tillbaka i ökat värdeskapande.

Är ditt företag i en situation där en operativ chef behöver komma på plats snabbt? Då är interim management den bästa lösningen. Rätt interimschef kan vara operativ i ditt företag inom loppet av ett par få dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *