Att tjäna pengar genom att förmedla kunder

Tjäna pengar genom att leverantörerna som betala dig stora summor pengar bara du hittar kunder eller potentiella kunder åt dem.

Jag själv driver just nu flera bolag och jag är mer än redo att ge en viss procent till dem som hittar potentiella kunder åt mig. Det finns en duktig företagare i USA som säljer någon typ av socker i små rör. Han gjorde sina anställda delägare och gav dem 10 % av företaget. Detta fick de anställda att vilja jobba desto bättre.

Jag personligen tycker att denna idé låter fantastisk rolig och ska nog prova på och se hur det går till i praktiken. Hur mycket pengar du kan tjäna beror på hur stor kund du hittar till dessa leverantörer. Detta kallar jag också ett sätt för att tjäna stora summor pengar med en väldigt lite insats. För det enda du gör är att varken köpa eller sälja produkter utan du agerar som en mellanhand. Jag undrar om man som leverantör för en produkt också kan ställa sig på denna sida och hitta potentiella kunder?

Pengar drar pengar sägs det också. Har du inte tillgång till pengar för att starta upp något och har blivit nekad av banken? Då kan du även testa lyckan genom att spela på mobile casino utan svensk licens. Vinner du en slant så har du i varje fall pengar du kan satsa. Du behöver då inte ens tänka på att ge tillbaka, vilket man måste göra när det är banken du har lånat av.

10 sätt att spara dig rik

1.Sätt upp mål
– Spara inte bara för sparandets skull. Då blir det svårt att motivera sig. Mitt första sparmål var att få ihop 15 kr för att köpa puder när jag var barn. Jag fick inte ihop pengarna och drömde hela tiden om dessa.

2. Sätt av fem procent
– Det är ett lagom sparande. Om du har en nettolön på 20 000 ska du alltså kunna lägga undan en tusenlapp i månaden. Tillräckligt för att det ska bli något, men inte så mycket att du lider.

3. Dela upp sparandet
– Se först och främst till att ha en reservpott, alltså pengar du behöver i vardagen om något går sönder eller du behöver köpa nytt. Sedan ska du ha ett sparande på tre års sikt, alltså pengar du vill ska ha vuxit till sig om tre år. Och därefter ska du ha ett femårssparande, eller ännu hellre på längre sikt.

4. Släng ut räntefonderna
– Inflationen äter upp räntesparandet, så det ger nästan ingen avkastning. Visst, det är tryggt, men det ger inte heller så mycket tillbaka.

5. Välj rätt fonder
– Välj efter pris i första hand, bra globala fonder ska inte behöva kosta mer än 0,5 procent i avgift. Och titta bakåt i fem år. Att en fond gått bra tidigare är ingen garanti för att den ska fortsätta gå bra, men jag satsar hellre på Usain Bolt än någon okänd uppstickare.

6. Välj kapitalförsäkring
– Skippa traditionellt pensionssparande . Om du är 25 år är det helt omöjligt att spara på så lång sikt, du har så många vardagsköp att göra. Välj en kapitalförsäkring i stället. Den är skattemässigt gynnad, men du kan använda pengarna när du vill.

7. Ta det lugnt med boendet

– Det sägs ofta att köpa bostad är det bästa sparandet. Men det är lite naivt att tro att du ska kunna spekulera på lägenhetsmarknaden. Köp en lägenhet ingen annan vill ha, och lägg max 25 procent av nettoinkomsten på boende.

8. Låna aldrig till bil
– Sådant som aldrig kan växa i värde, som en bil eller en tv-apparat, ska man aldrig låna till. Allt som faller i pris köper man kontant.

9. Håll koll
– Snittsvensken lägger i genomsnitt 27 minuter per år på att kolla över sin ekonomi. Och då går 20 av dessa åt deklarationen. Se till att titta över dina fonder åtminstone en gång per år.

10. Var försiktig med aktier
– Teoretiskt sett är aktier ett väldigt bra sparande. Men väldigt få klarar av det. Om du ändå vill börja försiktigt, välj investmentbolag, alltså aktier som i sin tur innehåller andra aktier. Ha aldrig mer än en procent av dina sparpengar i en enda aktie om du är nybörjare.

 

Ett svar på ”Att tjäna pengar genom att förmedla kunder”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *