Draculas slott till salu

Slottet är säkert till salut för att de kanske håller på att gå i konkurs

Är du själv på väg att gå i konkurs så kan du tänka på företagsrekonstruktion så att du kan rädda ditt företag. Vissa har ju resebyrå och då besöker Draculas slott med sitt team. Håller även de på att gå i konkurs så kan de också anlita detta med företagsrekonstruktion. Förutom det så är det också bra att läsa på om Draculas slott så att du vet vad du pratar om till turisterna.

Är familjen Habsburg giriga eller talar de verkligen sanning?

Familjen Habsburg som är de nuvarande ägarna (som kanske håller på att gå i konkurs) vill sälja sitt slott i Transsylvanien, Rumänien, som är känt för kopplingarna till den medeltida fursten Vlad III Dracula. Prislappen ligger på nästan 540 miljoner kronor vilket inte är småpengar direkt. Lokala myndigheter är intresserade, men landets kulturminister tycker det är för dyrt.

Ordföranden för de lokala myndigheterna, Aristotel Cancescu är emot priset

Ordföranden för de lokala myndigheterna, Aristotel Cancescu, reser på måndag till Wien för att diskutera möjligheterna till banklån. Men Rumäninens kulturminister, Adrian Iorgulescu, tycker att köpet är dumdristigt. Enligt hans uppskattningar är slottet bara värt en fjärdedel av det begärda priset. Så vi vet ej varför de verkligen vill ha 540 miljoner kronor när den säkert bara är värd ca 150 miljoner kronor.

Du hittar detta slott i många filmer både utländska och amerikanska

Slottet, som ligger på en hög klippa omringad av snö berg, är en av Rumäniens främsta turistattraktioner med 400 000 besökare per år.400 000 var det för ca 12 år sedan nu är siffran säkert mycket högre. Slottet har också attraherat skapare av filmer med Dracula och andra läskiga teman. Så här har du verkligen en fantastisk resmål även om du inte har för avsikt att köpa den för vare sig 150 miljoner kronor eller 450 miljoner kronor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *