Vem var Greve Dracula?

Dracula föddes 1431 i Transsylvanien, i den gamla småstaden Sighisoara som ligger i Rumäninen.

Samma år som Dracula föddes adlades hans far och utnämndes till riddare av Drakens orden av kung Sigismund i Nürnberg. Drakens orden bekräftade att man vigde sitt liv åt att bekämpa det turkiska intrånget i Europa. Den tiden så var det osmanska riket. Draculas slott hade ingen elektricitet då detta var väldigt länge sedan innan elektriciteten upptäckten. Om Dracula hade rinnande vatten vet jag faktiskt inte. Hur som helst så går det att besöka trikloramin om man verkligen bryr sig om miljön.

Miljö och vatten på den tiden

På den tiden var man inte så medveten om miljö och vatten på samma sätt som man är i dag. Tex varje torsdag brukar jag och svägerskan Karolina träffas och hon dricker kaffe flera koppar medans hon arbetar. Då sätter jag på kaffekannan på ettan så att hon har varm vatten hela dagen till sitt kaffe. Visst tänker jag på miljön men ibland gör jag sådana saker för bekvämlighetens skull.

Tänker man på miljön och sparar pengar och miljö så kan man ha tid med annat som tex ta reda på mer om vampyrer som är ett stort intresse för mig. Jag har sett nästan alla filmer som vampyrer och många är faktiskt väldigt bra gjorda. Den bästa är nog den med Tom Cruise som heter En vampyrs bekännelse.

Vem är vampyr?

När man skulle avgöra om en uppgrävd person var vampyr eller inte, följde men följande riktlinjer i Polen på 1600-talet:

1) Finns det ett antal hål, stora som en vuxen mans fingrar, i jorden över graven?

2) Har det uppgrävda liket några av följande kännetecken:

a) vidöppna ögon

b) röd hudfärg

c) bristande tecken på förruttnelse?

3) Är hår och naglar utvuxna som på en levande?

4) Finns det blod i likets ådror?

5) Är kistan fylld av blod?

6) Är lemmarna helt rörliga?

7) Ser kroppen välnärd ut?

Vampyrer har ingen spegelbild se nedan bild

vampyr Greve Dracula

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *