Fler och fler svenskar börjar investera i Bitcoin

För några år sedan började den globala ekonomin genomgå en stor förändring, en transformation som utsätts för en långsam och säker uppbyggnad.

Vad var denna förändring? Kryptovalutor kom in i bilden. Media har haft starka åsikter om den digitala valutan och många trodde att Bitcoin var en internetfluga – något som idag faktiskt visat sig vara det motsatta. Det tog några år innan just Bitcoin tog framfart, men idag är kryptovalutan den största, populäraste och den mest värdefulla digitala valutan som finns tillgängligt. Dessutom har många andra nya och mindre kända kryptovalutor skapas. 

Nu när denna artikel skrivs, ligger en Bitcoin på ett värde på nästan en halv miljon svenska kronor, vilket är en rejäl ökning under de senaste åren. Tack vare detta har även intresset för att investera i Bitcoins ökat i Sverige, både hos privatpersoner, investerare men också hos internetbanker som Nordnet och Avanza, där verksamheterna fått se en ökning i folk som väljer att investera i detta “digitala guld”. Under de senaste månaderna har Bitcoin genomgått en dramatisk ökning i dess värde och givetvis skapar detta också uppmärksamhet. Hos till exempel Avanza, har de som investerat i Bitcoin ökat med hela 130% och hos nätmäklaren Nordnet har de sett en ökning på 68% – bara under 2021. 

 

Ju mer som väljer att investera i Bitcoin, desto högre ökar dess värde. När investerare väljer att sälja sina Bitcoins, sänks värdet på kryptovalutan. En stor anledning till varför Bitcoin värde har ökat såpass mycket de senaste tiden, är på grund av de stora verksamheter som valt att investera i valutan. Företag som dessa är t.ex Tesla, Microstrategy och Square. Eftersom bolag som dessa har möjlighet att investera högre belopp, ökar även värdet med enorma hopp.  

 

Tack vare dessa investeringar av större bolag, blir mer och mer privatpersoner i Sverige intresserade av kryptovalutan. Om nu verksamheter som PayPal och Tesla börjar investera i Bitcoins, då borde det ju finnas något värde i att själva investera? Detta skapar automatiskt ett större förtroende för kryptovalutan och en mer legitim känsla för att investera i den digitala valutan. Med Bitcoin Profit kan du enkelt och smidigt investera i Bitcoins och andra kryptovalutor, tack vare dess höga volatilitet. 

 

Denna tjurmarknad som Bitcoin nu upplever kan givetvis stoppas när som helst, på grund av dess höga volatilitet. Dock kan vi se en skillnad på vilka som investerar i kryptovalutan idag, jämfört med några år sedan. Förut var det mer investerare och privatpersoner som valde att investera i den digitala valutan, men nu när större företag har valt att lagra sina pengar i Bitcoins, är det inte bara “vanliga” investerare som inte vill missa Bitcoin-tåget. Stora institutioner har börjat erbjuda handel i Bitcoin och detta är absolut något som kommer ha stora förändringar på den globala ekonomiska marknaden. 

 

Idag ligger Bitcoin pris på runt 56 000 dollar, vilket är ungefär 480 800 svenska kronor. Eftersom priset för en Bitcoin ligger såpass högt just nu, är det fler personer som väljer att investera i lägre summor, alternativt väljer många att investera i andra kryptovalutor, som också ökar mer och mer i värde, även om de inte alls är på samma nivå som jätten Bitcoin.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *