Kvalitetsglass från Sverige och världen

På italienska Café Tar vid Sysslomansgatan är självklart även glassen som serveras äkta gelato. Kulglassen importeras direkt från La Via Lattea i Rom, en tillverkare av ekologisk hantverksglass sedan 1989.

Är man sugen på svensk kvalitetsglass från Uppsala dessutom så finns östergötska Sänkdalens Gårds utbud att avnjuta på bland annat Grand Hotell Hörnan, Upplandsmuseet, Salsta slottskafé i Vattholma, Linnés Kammare i Bälinge och gårdsbutiken Axel&Gren i Stabby. Glassen är ekologisk, KRAV-certifierad och görs på mjölk och grädde från gårdens egna kor.

Visste du att…

…uppsalabor har älskat glass länge?

På bilden syns en glassförsäljerska på Vaksala torg år 1948, som serverar våffelstrutar till glada kunder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *