Tronskifte på en av Göteborgs mest anrika restaurangadresser

Denna vecka är temat kungligheter i bloggen. Därför fortsätter temat med baddräktskungen Panos som nu öppnar anrik grekisk restaurang 

PANOS PANOS Tavern

Jag har träffat honom flera gånger och även intervjuat honom då Panos Emporio baddräkterna fyllde 30 år. Jag har även blivit inbjuden till Stadshuset i Stockholm då Panos själv satt i en jury för Greek travel awards

Panos till Uppsala och Stockholm

En önskan är att han även ska öppna i Uppsala där vi verkligen saknar en riktig grekisk restaurang som är anrik. Vem om inte Panos känner till den grekiska matkulturen när han har i sin närmaste ägaren till Fontana som är ett exklusivt grekisk livsmedelsvarumärke. I Uppsala finns många greker och vi har även en grekisk förening som jag besökte ofta i min barndom på 80-90 talet. Denna förening ligger i ett av Uppsalas vackraste byggnader och som är K märkt. Denna är också centralt i Uppsala och att ha en grekisk restaurang just i denna anrika byggnad med historia skulle vara klockrent.

Det är den gula villan som är grekiska föreningen som är i centrala Uppsala. Det är en låst och man måste komma in genom en grind som har en kod till området.

PANOS PANOS Tavern

Folkets önskan

En önskan är också att han självklart ska starta i Stockholm och då bjuda in media som sprider namnet vidare. Det kommer då garanterat bli en plats där kända och offentliga personer samlas i framtiden.

PANOS PANOS Tavern

Thörnströms kök lades ned

När den prisade göteborgsrestaurangen Thörnströms kök meddelade att man avvecklar verksamheten på Teknologgatan 3 i Göteborg kände den forne Baddräktskungen Panos Papadopoulos att tiden var mogen för att förverkliga nästa stora projekt i livet. Drömmen om att öppna restaurang, en dröm som han närt sedan han var liten pojke och som över tid förstärkts genom hans otaliga resor världen över, låg nu inom räckhåll. 

PANOS PANOS Tavern 

Grekisk ursprung och medelhavet

Även om planen om att öppna en restaurang som hyllar hans grekiska ursprung och mixar medelhavets smaker med olika kulturer inte är ny. Så var det inte förrän strax före midsommar som han verkligen bestämde sig och skrev på för att ta över lokalen. Samtidigt beslutade han sig för att öppning skulle ske innan sista september. Något som hans vänner i branschen sa var en omöjlighet.   

PANOS Tavern

Pandemin är inget hinder

” Vi lever i märkliga tider och att öppna en restaurang i pandemins kölvatten kan tyckas vara ett omöjligt uppdrag. Med tanke på längre leveranstider. Svårigheter att få fram material och maskiner, få tag på hantverkare osv. Fast de som känner mig sedan innan vet att jag går igång på det omöjliga. Med hårt arbete, envishet och kreativitet kommer man långt!” säger Panos.  

PANOS PANOS Tavern baren

Hårt arbete dessutom

Nu kan han äntligen betrakta resultatet av det hårda arbete som han och många andra lagt ner under de senaste månaderna. Många timmar har ägnats åt såväl stora och övergripande förändringar som små omsorgsfulla detaljer.  

PANOS PANOS Tavern logga

” Återigen har jag faktiskt skapat min egen grej, något som inte följer trender eller normer. Utan som helt och hållet är jag. Det är såhär jag vill ha det hemma”, fortsätter Panos. 

 Tack till alla

Han passar på att skicka en tacksam tanke till alla som har ställt upp och på oerhört kort varsel gjort hela projektet möjligt.  

 Öppnar upp 15 september

På onsdag den 15 september slår PANOS PANOS Tavern upp portarna för allmänheten. Med en helt ombyggd restauranglokal där fokus har lagts på en mysig och hemtrevlig atmosfär och många genomtänkta detaljer. Samt en mixad meny med tyngdpunkt på det grekiska köket och medelhavsmat är man redo att ta hand om hungriga och sällskapssugna gäster. Man har satsat på vällagad mat gjord på lokalproducerade råvaror, och dryckesutbudet bjuder på ett par lokala överraskningar.  

 Olika ölsorter på menyn

”Jag har tagit fram två egna ölsorter som endast serveras på PANOS PANOS Tavern. Eros lager och Agapi IPA är svenskproducerade och hantverksmässigt tillverkade för att passa just vårt koncept”. Avslutar Panos och hälsar samtidigt alla välkomna till Göteborgs nya restaurangtillskott. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *