Det är roligare att streama med en VPN

Om du älskar att kolla på filmer eller tv-serier så vet du redan att det svenska utbudet på de populära streamingtjänsterna kan vara något begränsat. Vi får ta del av många svenska produktioner, men alla utländska godbitar brukar vi antingen gå miste om eller få se långt senare än alla andra länder. Men, med en bra VPN så kan man faktiskt få tillgång till andra länders utbud på streamingtjänsterna. Genom att använda VPN-tjänster kan man nämligen få det att se ut som att man surfar i det land vars utbud man vill ta del av.

En VPN kopplar ihop din internetuppkoppling med ett virtuellt privat nätverk som drivs från en server någonstans i världen. Du brukar själv kunna välja vilken server du vill använda. Många utlandssvenskar kopplar till exempel ofta upp sig till svenska servers för att få tillgång till svensk underhållning. Det går även att installera VPN:er på mobiler, så läs gärna på om bästa VPN för Android om du har en sådan mobil. En del VPN:er låter en dessutom använda samma abonnemang på flera enheter, så du kan både ha det på din mobil och din dator. Idag är VPN-tjänsterna så lätta att använda att det bara är att klicka på några knappar innan man är uppkopplad.

Alla VPN-tjänster fungerar inte lika bra och en del fungerar inte alls på streamingtjänster. Det är därför bäst att läsa på om vilka VPN-tjänster som faktiskt fungerar på streamingtjänster som Amazon, Prime, Discovery+ och så vidare. Ett tips är att läsa de olika jämförelserna av VPN-tjänster hos MakeITSecure som är en mycket bra recensionssida. Förutom att fungera på streamingtjänsterna måste VPN-tjänsten vara säker, snabb och ha ett bra pris. De flesta VPN-tjänster har man på abonnemang och betalar för varje månad, kvartal eller år.

Ibland fungerar det att bara logga in på sin streamingtjänst för att sedan sätta igång VPN-tjänsten och uppdatera sidan för att det valda landets utbud ska synas. Andra gånger måste man sätta upp ett konto med detaljer från det land vars utbud man vill ta del av. Vill du se det amerikanska utbudet kan du därför behöva fylla i en amerikansk adress, men det brukar vara okej att betala med ett utländskt bankkort.

VPN-tjänster används inte bara för att streama, utan en del använder det regelbundet för att känna sig säkrare på nätet. Det är nämligen ganska enkelt att få tag i en internetanvändares IP-adress och genom den kan man se var en person bor. På grund av det väljer många att surfa med en VPN-tjänst igång hela tiden. För att det ska vara säkert är det viktigt att ha en VPN som byter ut IP-adresserna ofta eller som genererar nya IP-adresser vid varje anslutning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *