Anrika Wirsbo Herrgård & Ridcenter söker ny ägare

Wirsbo Herrgård är en mycket representativ fastighet och många anrika personer har haft anknytning till herrgården på ett eller annat sätt sedan flera hundra år, bland annat släkterna De la Gardie, Stenbock, Boije af Gennäs, Silfverschiöld, Lagercrantz och von Yxkull, samt Oskar II.

Wirsbo Herrgård & Ridcenter erbjuder en sagolik herrgårdsmiljö som under senaste åren tidsenligt restaurerats med varsam hand. Här kan man husera i vad som en gång var Oscar II:s och Herman Lagercrantz sovrum, strosa genom de vackra ruinerna vid herrgårdens orangeri eller korsa den romantiska ”Kungsbryggan” som uppfördes speciellt för Gustav III, eller varför inte dinera i matsalarna som genom historien huserat både kungligheter och adelsmän. Herrgårdens bo- och biarea uppgår till totalt 2700 kvm.

Den anrika stallbyggnaden från 1759 har de senaste åren genomgått en påkostad och omfattande renovering och ombyggnation. Idag är anläggningen toppmodern och standarden är hög. Här finns totalt 36 boxar, kontorsdel, utbildningssalar, kök, personal- och elevutrymmen. I direkt anslutning till stallet finns ett ridhus med inbyggd läktare, domarbås och cafédel.

Helheten som Wirsbo Herrgård & Ridcenter erbjuder är unik, herrgården tillsammans med stallarna, tillhörande jakträtt på fastighetens 66 ha skogsmark med gott om vilt och ett kanonläge med närhet till Stockholm gör det hela till en perfekt plats.

Ett svar på ”Anrika Wirsbo Herrgård & Ridcenter söker ny ägare”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *