Något jag verkligen längtar efter

Jag vill innan livet tar slut segla i Italien och lära mig mer om familjen Medici som är grundare till att Italien blev ett rikt land och sponsor av konstnärerna som kommer från Italien. Hade det inte varit för familjen Medici hade Italien i dag inte haft några kända konstnärer.

Jag har läst mycket om familjen Medici och deras hemliga gångar i Florens. De hade gångar över hela staden Florens för att få vara i fred. De var verksamma inom textil och bankväsendet. Äger du en bank så har du alltid pengar sägs det. Svåraste sättet att också  Det som är kostsammast är också det som ger mest pengar.

Jag vill då kunna segla runt hela Italien eller hyra en segelbåt som man dessutom kan göra hos Moresailing. Så ska du segla i Italien kan du också vända dig till dem om du som jag är nyfiken på att lära känna ett helt land. Fö när du seglar kan du stoppa på olika ställen för att lära känna kusten och själva staden.  Själv vill jag helst till Florens för det är där denna familj hade sina hemliga gånger under jorden och även på en bro. På ena planet går vanliga människor och på ett hemligt plan så kunde bara folk inom släkten Medici vandra.

Jag själv skulle också vilja ha hemliga gångar där bara jag kan vandra och slippa tänka på att man ska möta på människor dagar man verkligen inte orkar med folk. När du väl ska segla kan du också ta med dig en härlig picknick korg. Då kan du ta med dig smörgås, varm choklad och någon frukt. Glöm heller inte att ta med vatten för jag tror inte att det är så roligt att dricka vatten från en sjö eller hav. Ta även med dig badkläder om du skulle stanna upp för att ta dig en dopp.

Det positiva med att segla med detta företag är att du inte behöver några förkunskaper. Du kan vara helt nybörjare och få lärdom av detta. Tänk så härligt att kunna segla man känner sig då väldigt jordad på något sätt. Man blir ett med naturen och tänk dig också när man ska sova. Du hör då vattnet skvalpa mot dig och vinden susar förbi. Ja vad kan man säga mer än att man verkligen blir ett med naturen och på det få veta mer om hur det är att segla och besöka ett land som Italien. Kan säga att jag själv har aldrig varit i Italien och det är det land jag är mest nyfiken på tack vore familjen Medici. De gifte även in sig i kungliga familjer och två av denna ätt blev också påve i Italien. En av dem dog samma dag som han blev vald som Påve. Allt detta och mer kommer du få ta del av om du ska segla i Italien och besöka olika museum och göra olika vandringar med en turist guide.

Glöm ej flytväst och bekväma skor så att du alltid är trygg om du skulle ha oturen att trilla i vattnet och blir trött. Samt ta med dig solskydd också för solen är extra stark vid hav och sjö.

Ett svar på ”Något jag verkligen längtar efter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *