Waynes: Nytt kafé öppnar – två till salu

Jag verkligen älskar Waynes Coffees nya koncept så stilren och skriker svensk fika

Alla som följt min blogg länge vet att jag är den som startade upp Waynes Coffee i Uppsala tätt efter första ägaren som sålde den till oss. Jag och min familj har funnits längst i denna franchisekedja som är ett svensk företag.

Jag är utbildad barista och gör de snyggaste latten och har tävlat många gånger om detta. Jag har även deltagit i årets kock och blev nominerad men kom ej vidare. Det gör mig inget då jag varje år är inbjuden gäst när de ska utse årets kock då jag är ackrediterad journalist. Samt så är Waynes Coffee med och sponsrar årets kock.

Waynes Coffee fortsätter att etablera nya kaféer. I veckan öppnade företagets 82:a kafé när portarna på torsdagen slogs upp i Limhamn, Malmö.

– Vi har ständigt blickarna mot Skåneregionen, som är geografiskt viktigt för vår tillväxtresa. Limhamn är en perfekt stad för oss, och läget är minst sagt spännande med allt som händer i området. Vi önskar franchisetagare Raman Mahmoud och hans team ett riktigt stort lycka till med det nya kaféet, säger Joakim Carlsson, nytillträdd vd på Waynes Coffee.

Det år också klart att Waynes etablerar sig i Enköping under våren. Kafé nr 83 öppnar på Lilla Torg, där man till sommaren även ska ha en uteservering.

Mindre muntert är det i Södertälje. Där ligger Waynes Coffee på Stora torget ute på köp- och säljsajten Blocket, skriver Länstidningen.

Enligt ägaren sedan sex år tillbaka, Gabi Asmar, är det hans fru som driver kaféet och hon orkar inte längre. Asmar har ett avtal med Waynes centralt att fortsätta driva kaféet under deras namn fram till 2023.

– På sommaren när det är fint väder har vi det bästa läget, då är det fullsatt. Det är därför jag vill sälja innan sommaren så att den som köper kan utnyttja säsongen, säger han till tidningen.

I Falangallerian i Falun letas det också ny franchisetagare. Enligt Joakim Carlsson har den förre franchisetagaren brutit avtalet med Waynes.

– Vi har stängt någon vecka, sedan kommer vi öppna upp och driva det själva. Vi tror på läget. Vi kommer att söka en ny franchisetagare, sa Carlsson till Dala-Demokraten i slutet av mars.

Ett svar på ”Waynes: Nytt kafé öppnar – två till salu”

  1. Verklig tgott Kaffe:) men det finns ingen här i Karslhamn………… Kan ni inte fråga tobaks kiosken direkten om dom kan ha liten kaffebar? Jag är inne där ofta:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *