Grand Hôtel säljs för 3,6 miljarder

FAM AB förvärvar Grand Group, som inkluderar hotellverksamheterna Grand Hôtel, Lydmar Hotel och The Sparrow Hotel.

FAM AB har även ingått avtal med Patricia Industries, en del av Investor AB, om att förvärva fastigheten Grand Hôtel, som ägs av Patricia Industries dotterföretag Vectura.

– Vi är glada över att Grand Group nu får ett nytt hem hos oss på FAM. Med hotellens starka varumärken belägna i ikoniska byggnader i centrala Stockholm ser vi en spännande och långsiktig potential för positiv utveckling framåt, trots de utmaningar som finns i dagsläget beroende på Covid-19. Utöver den framstående hotell- och restaurangverksamheten så passar fastigheten Grand Hôtel väl in i vår portfölj som en real tillgång med stora möjligheter. Vi ser fram emot att tillsammans med styrelse, ledning och anställda vara med och vidareutveckla Grand Groups koncept och kunderbjudande samt fastigheten och därmed även Stockholm, säger Håkan Buskhe, vd FAM.

Det totala transaktionsvärdet uppgår till 3,9 miljarder kronor, varav cirka 0,3 miljarder kronor för Grand Group och cirka 3,6 miljarder kronor för fastigheten Grand Hôtel. Transaktionen är villkorad av godkännande från Konkurrensmyndigheten och förväntas slutföras under det andra kvartalet 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *