Närheten av Rånäs slott med släkten

Ett av mina syskon är granne med Rånäs slott och där har de köpt en sommarstuga. I år var det öppet hus dvs alla släktingar var inbjudna.

Det finns ett ordspråk som säger om du vill veta hur många släktingar du har ska du köpa vill med bassäng då dyker alla upp. Sagt och gjort alla dök upp. Än finns det ingen pool men de är på väg att bygga den för fullt och vi hoppas det blir färdigt innan juli månad så att vi alla kan bada i den.

Nedan ser ni mina syskonbarn Kenan och Liva som alltid umgås när de träffas. De är kusiner så vart och ett av dem är barn till mina äldre bröder. Är man så här många som vi var så är det extra viktigt med billigt elavtal för att kunna spara pengar och köpa mer lammkotletter att grilla.

Här ser ni Liva framför den öppna brasan och här skulle man kunna grilla enkla saker som korv och hamburgare på vintern. Då kan man också spara lite energi och inte använda elektricitet i onödan.

Ovan pool var för liten för att vi alla skulle få plats. Vi var utomhus allihopa så denna dag använde vi ingen el från stugan alls. Självklart finns el och lampor i hela huset och alla tillbehör. Vi ville inte vara inomhus utan satt utomhus allihopa.

Detta är alldeles i närheten av Rånäs slott ett slott jag har besökt och kommer definitivt besöka igen.

Grillen är i full i gång hade man använd spisen hemma hade det tagit mycket lång tid att grilla så mycket kött och grönsaker för att räcka till ett helt släkte.

Nedan ser ni lilla Eliza som är lite busigare än de övriga barnen som är ganska lunga av sig. Om en stund ska jag åka i väg och hämta henne från dagis. Det heter säkert förskola numera och inte dagis. Själv gick jag aldrig förskola utan hoppade över det. Jag gick från dagis direkt till skolan när jag var liten.

Min svägerska hade pyntat träden med lampor och krukor så att det såg ut som tagen från Sagan som heter Tusen och en natt. Hon är också från de trakterna där man dekorerar lite annorlunda.

På grillen fanns allt från lamm, kyckling, fisk you name it. Jag har nog aldrig ätit så mycket i mitt liv. Jag plockade också sallad från deras trädgård och la på min tallrik som sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *