Kryddig guldlatte för god sömn!

Jag som driver Waynes Coffee och även ett annat franchiseföretag numera älskar allt med kaffe.

Moon milk, eller månmjölk som den heter på svenska, har sina rötter i den traditionella ayurvediska läkekonsten och är en varm, kryddig dryck som har en avstressande och lugnande effekt. Här får du ett himmelskt recept som gör underverk för sömnen.

Kryddig välgörare

2 portioner

5 dl osötad mandel-, cashew- eller ­hampamjölk
1 tsk kanel
1 tsk gurkmeja
½ tsk ashwagandha-pulver (finns på hälsokosten)
4 krm kardemumma
2 krm torkad ingefära
2 krm muskot
2 krm färskmald svartpeppar
1 tsk kokosolja
1 tsk lönnsirap

Gör så här:

1. Sjud mjölken i en liten kastrull på medelhög temperatur. Rör ner kryddorna. Vispa ordentligt för att undvika klumpar. Häll i kokosoljan, sänk värmen till låg och fortsätt värma i 5–10 minuter. Ju längre du värmer desto större effekt får du.

2. Häll i sirapen, och låt svalna lite innan du häller drycken i en mugg. Kryp upp i sängen och drick långsamt. Snart väntar drömmarnas land.

Roten ashwagandha har använts inom den ayurvediska läkekonsten i tusentals år. Förutom att den minskar kronisk inflammation i kroppen och är humörhöjande, minskar den stress och ångest och gör det lättare att komma till ro på natten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *