Favoritvikarien när jag var liten

Jag kommer i håg när jag gick på dagis då hade vi en vikarie som alla ungar bråkade om.

Jag minns speciellt en tjej som hette Tina ropade direkt på denna vikare varje gång vi skulle ut. Sussie hette denna vikare som verkligen var älskad av alla barn.

Sedan när jag gick i mellanstadiet så hade vi också en lärare som hette Sussie som också var en vikarier som gick utanför boxen. När klassen klagade på att vi var dåliga på basket så hyrde hon in en kompis gratis som fick lära hela klassen att spela basket. Vill du också boka vikarie till din skola?

Detta är verkligen en lärare som blev älskad av alla efter det. Själv har jag genom åren mött två bra lärare Elisabeth Bjurström som jag hade i franska och filosofen Dan Andersson som jag hade i religon mm. Franskaläraren Elisabeth var verkligen något extra. Hon var nog den enda lärare som verkligen fick mig engagerad där jag tog franska lektionerna på mer allvar än något annat ämne tack vare henne.

Hon var verkligen pedagogisk och pratade franska hela tiden och aldrig tolkade till svenska. Hon var verkligen fransk av sig på alla sätt mot oss. Vi hade på den tiden valet mellan franska och tyska. Fick jag välja i dag hade jag valt spanska som språk då det är mycket lättare att förstå när folk talar spanska. Franska kan vara jobbigt att förstå när de talar för fort och språket gör att de knappt behöver öppna munnen och vara tydliga. Visst är det bra med franskan men ser jag en fransk film så kan jag knappt urskilja vad det är de säger till varandra. Ser jag en spansk film och inte ens kan språket så lär jag mig massor just för att de uttalar allting tydligare och man lär sig nya ord hela tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *