Dags att köpa ägg från bönderna

Det finns inget godare än ägg från frigående höns samt från unghöns då deras ägg är små.

Jag brukar ofta åka med min bil och köpa ägg från hönshus. Jag brukar då få följa med in i dessa hönshus och hjälpa till och plocka de ägg jag ska köpa. Hönorna verkar inte ha något emot att man tar deras ägg.

Bönder som ska transportera många ägg måste använda sig utav truck. Då får de köpa truck Stockholm för att kunna åka runt och leverera sina ägg. Du kan både köpa begagnad truck eller leasa den. Jobbar du med höns och ägg så kanske det bästa är att leasa den. Du behöver inte köpa en helt ny truck utan du kan köpa en begagnad vilket blir billigare för dig.

Du kan också föda upp kycklingar så att du har mer ägg att sälja till olika restauranger och livsmedelsbutiker. Du måste då vara snäll mot kycklingarna och låta dem röra sig fritt på ett större område. Ju snällare du är mot dina kycklingar desto bättre kvalité på ägg får du och bättre priser.

Allt du behöver veta om ägg

Äggskalet består i huvudsak av kalk. Kalk är bra för dina tänder så ta en bit äggskal varje dag och tugga. Det behövs lika mycket kalk till ett stort äggskal som till ett litet och därför är stora ägg skörare i skalet. Äggvitan innehåller 90 % vatten och 10 % ren protein. Gulan är det egentliga ägget. Den innehåller alla de näringsämnen som behövs för att bilda ett nytt liv, kycklingen.

Drotting Elizabeth

Visst du om att Drottning Elizabeth föredrar bruna ägg och säger att de smaker mer och bättre. Själv tycker jag bättre om vita ägg.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *