Sveriges snällaste katt är från Uppsala

Berättelsen om Pelle Svanslös tog sin början i Uppsala på 30-talet där författaren Gösta Knutsson då studerade.

Jag själv känner igen mig i Pelle väldigt mycket då jag som han är från Uppsala och tror alltid det bästa om folk tills de bevisar motsatsen.

Jag har bara lärt mig att lyssna på min intuition snabbare i dag och inte ge människor chanser efter chanser då man vet att människor inte ändras.

Den första boken kom ut 1939 och sedan dess har berättelserna om Pelle fortsatt ända fram till idag och vi har tagit del av dem b.la via böcker, film, teater, julkalender och film. Berättelserna har också översatts till flera olika språk. Många platser och händelser i de populära berättelserna om Pelle och hans vänner är starkt förknippade med Uppsala, Pelle Svanslös hemstad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *