4 sätt att komma över ditt ex på

Att göra slut med någon kan vara svårt oavsett vilken situation man befinner sig i. Nästan alla känner sig ledsna, arga eller svikna efter att man gjort slut och det är helt okej. Det viktigaste är att man prioriterar sig själv och sitt välmående för att läka såret under tiden och som småningom komma över sitt brustna hjärta. 

Att komma över sitt ex kan låta enklare sagt än gjort, men tro mig – det finns sätt att göra det på. Här är några tips på hur du på bästa sätt kommer över ditt ex. 

  1. Prioritera egentid 

Något som många saknar i förhållande är egentid. Se därför ett breakup som den perfekta tiden för dig att faktiskt göra saker som du tycker är avkopplande. Det kan vara alltifrån yoga, meditation och att läsa till att se bra filmer, dyrka sporter eller lyssna på musik. Alla har små ting de gillar att göra när de är ensamma och ju mer tid du spenderar på tid som gör dig glad desto snabbare kommer du att komma över ditt ex. 

 

  1. Umgås med nära och kära 

Många gånger kan ett tufft breakup läkas med att man umgås med sina nära och kära. Kanske du ska försöka samla dina bästisar till en vinkväll, eller varför inte bara ringa till dina föräldrar eller syskon och snacka ut? Även om det känns jobbigt att behöva dela med dig av din sorg kan just detta steg vara det viktigaste för att du ska komma över ditt ex. Visst läker tiden alla sår, men det går snabbare om du har annat att tänka på och andra människor att engagera dig i. 

 

  1. Börja dejta 

Även om det kan kännas helt fel att börja dejta innan du kommit över ditt ex kan det faktiskt vara en bra bit på vägen. Nu menar jag inte att du ska leta efter ytterligare någon att planera framtiden med. Det räcker med att dejta och ha kul! Kanske en kompis kan anordna en blinddejt, eller så kan du bara utforska någon av alla de dejtingplattformar som finns idag som IX eller Tinder. Givetvis ska du inte börja dejta om du inte vill det, men så fort du känner dig klar tycker jag verkligen att det kan vara värt det! Det kan räcka med att utforska svenska webcam chat eller hålla dig till fysiska dejter – det är du som bestämmer! 

 

  1. Arbeta på ditt självförtroende 

Sist men inte minst: du kommer aldrig komma över ditt ex om du bara går och är ledsen över att du förlorat honom eller henne. Försök att arbeta på ditt självförtroende och undvik att tänka allt för mycket på vad som gör att ditt hjärta känns brustet. Ju bättre förhållandet med dig själv är desto enklare kommer det bli för dig att bli lycklig utan ditt ex! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *