Skriv bara avtal med folk du litar på (verklig historia)

Sponsrad inlägg i samarbete med Enklareavtal.se

Jag har en ganska lång historia bakom mig gällande några personer som jag en gång i tiden var delägare med. De var folk som inte hade vett och etikett eller ens var entreprenörer. De vill utnyttja alla som kom i deras väg för att det var så de trodde man gjorde för att bli miljonär. Om de hade rätt borde man se dem i media som dagens miljonärer. Eftersom man inte ser dem i media eller på något annat håll så med facit i hand så var de ett gäng som totalt saknade verklighetskontakt

Den enda gången det kom något klokt ur en av delägarna (kvinna född 1984 som vi kan kalla för Johanna) var att inte låta VD dotter kliva in i företaget då hon beskrev denna dotter som att hon inte passade in med hur sliten hon såg ut med sina tatueringar och var alkoholist. Hon berättade också att hon tidigare hade gått i konkurs och var bara utbildad frisör vad hon nu kan bidra med. Johanna såg direkt att något inte stämde med denna dotter och hon hade rätt på alla punkter. Sen fick dessa två väldigt bra kontakt med varandra då de insåg hur lika de var. Båda saknade verklighetskontakt och blev bästa vänner i sin egen fantasivärld. Så något positivt kom det fram ändå mitt i allt. Båda inbillade sig att de hade mött kungligheter från länder som är republik. Det vet nog inte ens vad republik är för något.

Det gäller att skriva avtal när man bli delägare med andra människor, men det gäller också att skriva avtal med människor man litar på. Det finns nog inget här i livet som är så viktigt som avtal med folk man litar på.

Jag brukar säga att jag numera bara gör affärer med folk jag litar på och dem skriver jag avtal med. Jag minns att dessa människor krävde att vi var och en skulle skriva ett samboavtal också. Detta för att om något skulle hända oss så skulle ingens sambo automatisk bli delägare i bolaget. Detta är inget folk kan kräva att jag ska skriva ett avtal med min sambo för att de kräver det. Då skulle det innebära att de skulle köpa ut min del om något hände mig.

Jag gjorde aldrig ett sådant avtal och jag slutade skriva på all avtal som de kom med då dessa människor gjorde allt fel. Du kan komma förbi alla dessa svårigheter genom att besöka hemsidan för enklare avtal och se hur olika avtal ser ut och vad du bör tänka på när du ska skriva avtal.

Det finns färdiga mallar och man kan själv utökat mallarna så att det blir klippt och skurna för det som ni vill ska komma fram i avtalet. I mitt liv har jag gjort massor av avtal då vi skriver avtal med alla våra bloggare på blogbiz.se för att vi samtidigt är en digital byrå som ger våra bloggare sponsrade inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *