En influencer bloggare jag följer

Jag själv är bloggare och det faller sig då naturligt att jag då kommer följa andra bloggare också. Örebro slott spöken

En av dem som jag följer flitigt är Netti Starby då hon samtidigt är bloggare på blogbiz.se precis såom jag är. Jag har nog följt henne nu i flera år och anser att hon är en av de mest seriösa bloggare som finns. Numera kallar man bloggare för influenser eftersom vi påverkar vår omgivning med vad vi skriver.

Netti är elitbloggare på blogbiz tillsammasn med Patrik Isaksson, Dogge Doggelito och Runar Sögaard.

Influenser Netti och mode

Netti har bloggat länge och brukar då och då visa upp sin garderob. Jag gillar hennes plagg och har också talat med henne i telefon. Hon är en mycket lugn tjej så jag kan tänka mig att hon även är en mamma med tålamod. För lugna människor brukar ha bra tålamod.

Vi får inte glömma varför jag älskar bloggen mest nämligen hennes kaniner

Här är min kanin kanske Netti gillar den?

Till skillnad mot andra kaniner är min kanin bekväm av sig och tar ingen människa på allvar.

Surdeg med mänsklig ansikte

Jag förut också lagt in en bild på saffransdeg som Netti hade bakat. Saffransdegen eller surdegen måste det ha varit då den hade ögon och en sur mun. En sur mun lades dit för att visa att det var just en surdeg. Jag har dessutom den bilden på min instagram också för jag älskar allt med kök och bakverk.

Netti verkar älska slott precis som jag gör. Då man ofta ser Örebro slott på hennes Facebook och i hennes blogg. Vad Netti kanske inte vet är att just Örebro slott är känd för sina spöken.

Örebro slott historia Örebro slott spöken

Örebro slott är beläget på en holme i Svartån i Örebro, Närke. Det uppfördes ursprungligen som en försvarsborg, sannolikt i mitten av 1300-talet. Byggherre var troligen kung Magnus Eriksson. Under Hertig Karls tid byggdes borgen om till ett renässansslott. I Örebro slott härjar det 5 olika spöken. Detta tips vill jag ge Netti i fall hon en dag får för sig att besöka slottet.

1. Spöket Engelbrekt Örebro slott spöken

1434 var året då den blivande riksföreståndaren från Bergslagen erövrade borgen i Örebro. Två år senare mördades han vid Göksholms slott vid Hjälmaren och begravdes i S:t Nicolai kyrka. Hans popularitet gjorde att många vallfärdade till hans grav, något som den blivande kung Karl IX såg ogillande på. Det sägs att folk har  mött en liten man. En man som bär sitt huvud under ena armen.

Örebro slott spöken
Gökholms slott

2. En kvinnlig spöke på vinden Örebro slott spöken

Kvinnan på vinden åldras 50 år dvs spöket ni ser blir först en gung kvinna sedan gammal. Henne kan ni möta i vinden.

3. Vissa spöken busar Örebro slott spöken

Det sägs att landshövdingens blomkrukor flyttades runt på ett oförklarligt sätt.

spökvandring

Örebro slott spöken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *