Mössen på Smedsgränd i Uppsala

Gatan som heter Smedsgränd i Uppsala byggs om precis hela tiden vilket har hindrat många kunder till att besöka butikerna som finns omkring gatan.

Vad butikerna på denna gata borde göra är att konsultera samhällsplanering och samhällsbyggnad för att göra dessa bygg omkring fortare och smidigare. Det känns som om byggarbete har pågått där i flera flera år. Jag minns knappt när de började att bygga, riva och bygga igen. Alltid är det lite hinder här och där på Smedgränd. För att folk inte ska besväras av detta bygge så byggde man ett litet fönster med inspelad ljud där mössen från Askungen arbetar på ett bageri. Detta fönster är mellan två caféer i Uppsala. Ett café som är otroligt trendigt och ett café som har funnits sedan 1800 talet och är en av Sveriges äldsta caféer  

Med denna samhällsbyggnad som jag rekommendera så ska du veta att de hjälper kunder med projektledning, projekteringsledning och samhällsbyggnad. De har även teknikspecialister som jobbar i alla skeenden inom geoteknik, miljö och trafik.

Man blir så glad av se dessa möss som verkligen arbetar på. Den sötaste är den som går upp för en trappa och bär bullarna på huvudet. Samt en mus har ramlat på en annan i ett hörn och man ser att det är storkök med lite huller om buller.

Sen har vi två möss som står i kassan och verkar inte ha koll på situationen.

Här ser vi mössen som snubblar och ställer till med huller om buller varav en av dem skriker av rädsla. Den finns en liten högtalare ut där man hör vad mössen pratar om hela tiden. Jag har även spelat in dessa möss vad de säger till varandra. Jag önskar att man kunde göra flera av denna sort runt om i Uppsala där man bygger hela tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *