Tänk om man förvandlades till mat?

Här nedan ser ni hur jag skulle se ut om jag vore en korv. Som en korv är jag otrolig nöjd med tillvaron. Inte för att det finns mycket näring i korven med den är god att grilla speciellt när det är riktigt kallt därute.

Nu när kylan närmar sig och det blir allt mörkare så är det flera av oss som kommer att gå miste om D vitamin. D vitmanin bildas inte per automatik i kroppen utan det är något du själv måste tillföra för att kunna behålla mängden i kroppen. Du behöver vara ute i solen väldigt mycket för att få i dig D vitamin och har du inte dessa möjligheter så får du lov att köpa dig en burk D vitamin och använda för privat bruk.

Samt hur skulle det se ut om jag vore ett ägg och att man dessutom skulle använda mig i bakning? Som ägg är jag inte lika glad för snart kommer jag att mosas sönder. Vitamin d3 är något man verkligen behöver i kroppen för att må bra året runt.

Den har nedan bra egenskaper dvs vitamin d3

– Naturligt D vitamin
– 5000 IE
– För allmänhälsan

Får du inte i dig tillräckligt med vitmanin 3d så kan du må som äggulan ovan dvs likgiltig för du behöver verkligen alla vitaminer för att må komplett.

D-vitamin är något du verkligen behöver behövs för att du ska kunna ta upp kalcium i tarmen och för att kunna få ett starkt skelett.

Hur gör vi för att få i oss extra D-vitamin?

Med hjälp av den underbara solen

 Under svensk högsommar räcker det att vi är ute i solen, klädda i shorts och t-shirt, ungefär en kvart om dagen några gånger i veckan. Vi kan lagra vitaminet under några veckor och behöver därför inte sola eller få i oss det med maten varje dag. Så försök vara ute minst varje dag så att du aldrig går miste om denna fantastiska vitamin.

Du kan även få D vitamin genom maten

Vitamin D får du främst i dig från fet fisk som till exempel lax, sill och makrill. Jag har tex köpt sill i dag inte för att få i mig vitaminet utan för att det är så otroligt gott. Ägg som du ser bilden ovan på mig och kött som du ser ovan korv innehåller också en del vitamin D. Ibland kan det vara svårt att få i sig tillräckligt med D-vitamin via kosten och då kan kosttillskott behövas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *