Intervju med influencer Max Söderpalm

 

Tips för hur AI kan hjälpa ett företag att sälja mer

1. Genom att AI hjälper företag att plocka fram vilka nya kunder man borde bearbeta, så att man sparar tid och pengar i sin kundbearbetning. Så att man slipper lägga tid på att ringa till “fel” potentiella kunder.

2. Genom att AI kan läsa av vilket humör kunden har som ringer in och skicka kunden till “rätt” innesäljare. Så att t ex en säljare som är extra bra mot missnöjda kunder används på rätt sätt.

3. När en säljare pratar med en kund via skärmen eller via telefon kan ett röststyrt AI coacha säljaren att ställa rätt frågor och svara rätt på kundens invändningar genom att lyssna på vad kunden säger och ge tips på skärmen till säljaren.

4. Ett AI kan avlasta säljaren rent administrativt genom att hantera stora mängder kundinformation effektivt. Eftersom snittsäljaren lägger ca 65 % på att administrera frigör det mycket tid för säljaren. Detta är mycket kort bara ett litet urval av alla konkreta tips läsaren får i boken. Dessutom får man en handlingsplan för hur man rullar ut ett AI på sitt företag.

Max håller på att ge ut sin nya bok AI försäljning

Begreppet AI som folk inte vet så mycket om. Då har jag gjort att jag har undersökt den nya tekniken kan hjälpa alla vi som säljer. Både ut mot företag och mindre företag utan att behöva kunna om teknik ska detta fungera.

Hur kan man öka försäljningen och vinst genom AI

Det första man får göra är att förstå att affärer utvecklas ganska snabbt. Tex telefonmöte med en kund som ej känner igen ditt nummer så svarar du inte. Även LinkedIn ger dig förslag på kontakter som också är förslagna av själva Linkedin. Linkedin tar fram rätt namn åt dig beroende på vilka du har som vänner innan.

Tips på om man har en hemsida som säljer kaffe?

Kaffe till företag så skulle han söka upp företag som har stora personalrum, hotell mm. Ju mer du kontaktar dem desto bättre förslag får du.

Tex du köper något och då får du förslag på vad andra har köpt och då får du mer tips. På detta sätt vet företagen hur kunden fungerar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *