Anna Carin Liljas äggost recept

Det är en dessert från Bohuslän med ägg, mjölk, gräddfil och grädde. Som ska sjudas till en ostmassa, när den blivit kyld så äts den ihop med Björnbärs sylt. Den har en gammal historia från fiske tiden. Vi äter den mycket här på västkusten

1,5 liter Mjölk (röd) 5 dl gräddfil 6 ägg 2 dl grädde. 2 msk vanilj socker ( man kan ha socker i istället om man vill men jag tycker det är godare med vaniljsocker). Vispa sönder äggen, Blanda allt i en kastrull , rör om ibland mot botten så det inte bränns vid. Låt koka upp, å tar du bort kastrullen från plattan, men får inte koka då blir massan seg. Låt stå och dra i 20 minuter så vasslen blir grönaktig. Lägg upp i formen, när det svalnat ställ in i kylen minst 4 timmar. Jag brukar låta den stå i kylen över natten. Serveras med björnbärs sylt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *