En liten och behändig bordgrill från Konro

Nu ska jag avslöja hemligheter

Hemligheten med att grilla kött så att den blir riktigt mör är att först låta den marineras i olja och salt minst 24 timmar. Sedan bara lägga upp den på nedan grill och verkligen njuta av världens godaste mat.

Jag ska snart åka till min svägerska som har en stuga strax utanför Uppsala som håller på att renoveras och då ska jag ta med mig min bordsgrill till henne för att grilla tillsammans. Innan ska jag marinera lammkotletter och lammracks för att verkligen imponera på dem.

Jag har i vara fall grillat lite pizza och vegansk köttbullar på denna bordsgrill och pizzan smakade himmelsk gott. Denna bordsgrill är från japanska märket Konro.

Min kostar endast 2195 kr och jag har räknat ut att för ca 2000 kr kan jag äta ute 8 ggr dvs riktig lammracks. Vad gör de andra gångerna? Så detta är den bästa investeringen jag har gjort måste jag säga. Det är en otrolig bra kvalité och jag har fått mycket beröm för den av mina familjemedlemmar.

KONRO-JAPANSK GRILLNING MED MIN EGEN TRADITION

Japanska bordsgrillar som är hantverksmässigt tillverkade av ett material, diatomit, som skapades ur plankton för mer än 20 miljoner år sedan.
En konro gav mig den perfekta pizzan som om jag vore på en restaurang. För pizzor man köper hem från frysdisken smakar inte alls som i pizza butikerna. Denna gång smakade det verkligen gott då den fick vila i lugn och ro över grillen innan vi åt upp den.

Vad är diatomit?

diatomiʹt, kiselgur, diatoméjord, kiseljord, sjösediment till största delen bildat av de kiselsyrarika skalen av kiselalger, diatoméer.Färgen varierar från gulbrun(-vit) till brun och ljusnar

Kombinationen av kontrollerad lufttillförsel och ett material som håller kvar hettan på insidan av grillen är unik.

En konro är avsedd för utomhus bruk därför så lagade jag köttbullar och pizza utomhus. Nu ska jag också iväg till sommarstugan för att även grilla lammkött på den.

Grillens egenskaper gör att det krävs mindre kol, glöden hålls vid liv längre, den ger väldigt liten rökutveckling och blir inte het på utsidan, vilket är bra då man ofta har barn som springer omkring runt den. Sen så slipper man själv bränna sig på den. Den är så liten och bekväm och enkel att lyfta.

Jag kommer grilla allt på den både kött, kräftor och massa annat som jag kommer på. Du kan även grilla aubergine på den och sedan mala ned vitlök och göra en god hummus av den fast med aubergine i stället för kikärtor.

Köttbullarna är helt veganska och kan både ätas kalla på en macka eller grillade som jag gjorde nedan. Till detta lite makaroner för de små. Våga experimentera med mat för att det kan aldrig bli värre än att det går fel och att du lär dig på vägen. Jag älskar att experimentera i köket och det är en av mina största hobbyn att göra god mat.

Jag älskar proffsiga bilder också som ni kanske märker att jag tar massor av bilder när jag är nöjd med resultat. Jag la också på massor av ost på pizzan och lät det sakta smälta på grillen. Jag är så superglad över denna grill och kan aldrig mer vara utan den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *