Bli inbjuden till Nobelfesten

Skulle du verkligen vilja bli inbjuden till Nobelfesten?

Varje år är det nobelfesten i Stadshuset i Stockholm. Jag har varit där på 3 rätters middag när bästa Panos Emporia bjöd in mig så att jag fick lära känna näringslivets toppar. Till mitt bord hade jag VD för Audi som alltså är VD för flera länder än Sverige och bosatt utomlands. Alltid lika trevligt att bli inbjuden av Panos då han umgås också i en lite trevliga umgänge. Jag väljer alltid var jag ska befinna mig och var. Jag klarar tex inte av vissa som bjuder in till event så är det över 100 inbjudna och då är det alltid samma människor som saknar liv som befinner sig på sådana platser. Man ser bild efter bild med dem på deras Facebook där de håller i ett glas champagne och ska se ut som om de har ett spännande liv. Hur spännande kan ett liv vara om deras vardag är som en krogkväll året runt och dygnet runt? Jag tappar direkt intresset när folk går på alla inbjudningar utan att ha en plan med sina liv.

Om du jobbar i ett storföretag, avancera snabbt! Du har ett år på dig att skaffa dig ett extremt viktigt jobb, gärna på ett företag som är någon form av samhällsmedborgare. ”Om man har en betydelsefull post eller på ett eller annat sätt representerar ett större företag kan det vara så att man blir inbjuden, ja”, säger Camilla Hyltén-Cavallius.

-Skänk pengar! Nobelstiftelsen i sig står fri från sponsorer, däremot har museiverksamheten (Nobels e-museum och Nobelmuséet i börshuset) ett antal samarbetspartners. Likaså har de olika akademiernas – Kungliga Vetenskapsakademien, Svenska Akademien och Karolinska Institutet – representanter goda chanser att bli inbjudna.

Har du inga pengar att skänka kan du prova spela lite och hoppas att du ska vinna en slant så kanske du kan skänka nästa år och bli inbjuden till Nobelfesten. Det bästa sättet alltid är att ha ett företag och genom sitt företag alltid skänka till Nobelstiftelsen för det är vad jag kommer att planera att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *