Bästa sättet att inte tappa bort sina barn

En sak som jag och svägerskan gjorde var att hon hade någon typ av gps på dotterns mobil. Så en sista april då det är som stökigast i Uppsala så hittade vi henne på millimetern.

Dottern visste inte om detta så när vi ringde och frågade om hon ville ha vi plockade upp henne med bilen så frågade hon var vi var. Vi berättade då att vi var ca 1 meter i från henne med bilen och hon kunde inte fatta att vi kunde ringa samtidigt som vi stod precis utanför henne. Hon satt där på en restaurang med sina kompisar och firade sista april. Sista april i Uppsala är årets stökigaste dag då varenda människor utomhus är onykter och stökig i allmänt.

Det visade sig att min svägerska hade lagt in en gps i hennes mobil så att hon alltid kunde hitta henne när hon var omyndig. I dag är hon myndig så nu litar hon fullständigt på sin dotter.

Har ni också små barn där ni är osäkra på var de befinner sig? Barn kan även gå vilse och inte hitta hem igen därför kan det vara bra med en klocka som har gps klocka barn. Då är det också viktigt att inte tappa bort klockan och verkligen se till att den sitter fast.

Jag kommer ihåg som barn när jag växte upp på kvarngärdet i Uppsala. Samma skola där Emil i Lönneberga hade gått när han växte upp i Uppsala. Jag gick från mitt hem till en stor livsmedelsbutik som då hette Migo på den tiden. Jag kunde hitta till Migo men sedan inte tillbaka och jag minns att jag även råkade ut för några killar som snodde mina pengar mot kvällen. Sedan minns jag inte hur men tydligen så hittades jag ändå av en familj som också bodde i Kvarngärdet. Polisen kom också hem till dem med båda mina föräldrar som de hittade. Detta var på stenåldern då inte internet och mobiler fanns. Nu finns mycket säkerhet man kan ta tillvara på. Det du kan göra i dag är att använda dig utan klocka med gps för att dina barn alltid ska gå säkert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *