Har du hört uttrycket maläten?

Jag brukar kalla väldigt slitna kläder för malätna kläder för mal brukar äta kläder så man ser hål i kläderna. Samma sak sker när kläder är slitna då är det också hål i fast att inga mal har varit framme.

Det kan låta väldigt roligt när man säger att något är malätet, men när man drabbas av det på riktigt tror jag inte att det är lika roligt längre. En gång så satt man man i soffan med en ganska sliten vit T-shirt samt omkring honom var fullt med brödsmulor. Jag sa att om någon hade klivit in här och nu och sett honom i det skicket skulle de förstå vem det är som stökar till hela huset. Min man beter sig som björnen Paddington för överallt han kliver händer olyckor. Tex så fick vi översvämning för några månader sedan för att min man trodde han var expert på att byta diskmaskin. Hela huset hamnade under vatten och vi båda nästan flöt i vardagsrummet. På det var jag väldigt sjuk under den perioden och togs in på sjukhus för jag ej orkade vara vaken. Detta kan vi kalla för Paddington del 1 för det hände verkligen samma sak med Paddington i hans första film.

I Paddington 2 så hamnar han i fängelset och den har jag också sett tillsammans med min man. Medans vi tittar på filmen så säger min man samtidigt som han går till köket “vad är det du tycker att jag är så lik Paddington i allt jag gör?”. Samtidigt som han säger det så råkade han ha sönder något i köket. Vad han hade sönder vet jag inte för han var snabb nog att plocka efter sig så att jag inget skulle se. Alltså ännu en gång är han som Paddington och gör att både hem och kläder ser malätet ut.

Vad är Mal?

Malfjärilar och mallarver kan förstöra både livsmedel och textilier. Upptäcks mal bör de därför direkt bekämpas så att inte problemet förvärras. Du ska verkligen inte underskatta malen för de äter också textiler fort som ögat. Har du verkligen råd att ha mal hemma om du tex har fina märkeskläder hemma?

Tänk och köpa sig en dyr fin väska med tillhörande dyra skor så har mal ätit upp dem och kvar är massa hål. Antingen får du trösta dig med att det är inne med hål i kläderna eller så får du gå till Mal guide för att få hjälp och bli av med dem för det kan vara knepigt att försöka detta op egen hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *