När jag förolämpade min bror

En gång var jag stå trött på min bror för han ville så gärna använda min dator hela tiden medans jag inte hade något annat för mig på den tiden än att sitta med datorn.

När jag hade den i knät så satt han bredvid och titta i den hela tiden vilket irriterade mig enormt mycket. Till slut frågade jag honom om han visste vad ett skadedjur var. Han svarade ja, det är djur man inte vill ha. Jag skrattade och han titta på mig med en fårblick och förstod inte ett dyft över vad jag skrattade åt.

Än i dag kan jag ha dåligt samvete för att jag drev med honom på det sättet. Det finns skadedjur på riktigt och jag har förut haft hela mitt skåp fullt av dem. Hur mycket jag än städade och tvättade med klorin fick jag inte bort dem. Jag blev tokig och det pågick under ett års tid tills jag till slut gav upp och vända mig till som fick hjälpa till så att jag blev av med skadedjuren dvs inte min bror utan riktiga skadedjur.

Vad är en silverfisk?

Minns förut för längesedan då jag var ny som bloggare så fanns det en bloggare som kallade sig för silverfisken. Det låter fint men det är inte en fin grej egentligen. Jag tycker inte att en insekt ska ha namnet på en fisk det rimmar dåligt tycker jag. Silverfisk eller nattsmyg är en primitiv, vinglös insektsart i ordningen fjällborstsvansar. Arten har fått sitt namn “silverfisk” på grund av sin silverglänsande spolformiga kropp, och förmodligen för att den rör sig så smidigt att det nästan ser ut som om den simmar. Så man tycker då att det är en fisk som är silverfärgad som simmar.

Jag tycker också att det är väldigt märkligt att en bloggare ens kan kalla sig för ett namn som är förknippad med en insekt som man dessutom vill bli av med. Nu tack och lov har jag inga skadedjur i min lägenhet, men jag vet varje fall hur jag blir av med dem om jag ser dem. Finns nog inget värre än skadedjur när man får fint besök. Tänk dig skadedjur nära maten de kan jag hoppa i maten när som helst dessutom. Jag tror att jag samlade på mig skadedjur för att jag hade torkad frukt hemma som jag hade helt glömt bort i en påse. Det tog lång tid innan jag förstod vad det var som hade lockat dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *