När jag studerade på universitetsnivå

Jag har förut hoppat på Mittuniveristet i Sundsvall och studerade företagsekonomi men hoppade av då det var jobbigt att pendla mellan Kramfors och Sundvall 2-3 ggr i veckan. Den tid folk la ner på att plugga la jag ner på att pendla i veckan och det fungerade inte.

Det misstaget jag gjorde var att jag läste inte böckerna med koncentration utan läste dem så fort som möjligt och på det sättet inte mindes ens vad jag hade läst. Föreläsningarna var enkla att lyssna på men man skulle ha antecknat mer. Hade jag haft laptop på den tiden så hade jag antecknat föreläsningarna bättre.

Det jag älskade mest var bokföring men jag fastnade väldigt mycket och fick alltid ringa upp våra duktiga mentorer. Jag inser nu att jag borde ha pluggat en lugnare takt och inte studerat 100 % om jag nu bodde så långt bort från skolan.

Innan jag flyttade till Kramfors gick jag högskoleprovkurs och blev otrolig duktig på diagram delen när det gäller högskoleprovet. Jag borde här också upprepa det jag lärt mig på kursen och ställt fler frågor. Det var 8 tillfällen och föreläsaren gick för fort fram vilket inte passade min takt. Jag kan lätt tappa koncentrationen när folk mal på då jag lätt blir trött. Jag önskar att folk kunde sakta i backarna och köra saker mer långsamt. Att de skyndar sig på underlättar inte ett dugg för mig utan då ger jag helt enkelt upp.

Jag är akademiker och har pluggat både till journalist (jag är ackrediterad journalist och medlem av journalistförundet) och medicin. Jag har tolkat inom både medicin och juridik. Jag har gjort högskoleprovet en gång i mitt liv direkt efter kursen och fick otrolig migrän samma dag. Så det blev otroligt svårt för mig att skriva provet. Minns inte mycket av den dagen förutom att min migrän då var väldigt ny för mig och hade inte ens mediciner som kunde underlätta det hela. Mina erfarenheter av just höskolprovet är som en dimma jag inte riktigt kommer ihåg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *